Vriendjes maken op de camping

Debbie en Laurens zijn fanatieke kampeerders en ze kiezen voor de camping omdat hun zoons daar supersnel vriendjes maken. Ze zweren bij hun vouwwagen: lekker wakker worden met het geluid van de vogeltjes en tóch het comfort van een lattenbodem. Maar zo’n caravan… dat lijkt ze ook wel wat. ‘Mister Camping’ Sander Janson regelt dat ze een Bürstner mogen uitproberen: een caravan met maar liefst zeven (!) slaapplaatsen

BINNEN EEN HALF UUR VRIENDJES

Laurens (42) en Debbie (38) van der Laan wonen in Mijnsheerenland met hun drie zoons: Mees (9), Teun (5) en Guus (3). Debbie is manager in de kinderopvang en Laurens begeleidt sloop- en renovatieprojecten voor woningcorporaties. Als ze op vakantie gaan is dat meestal met de vouwwagen en het leukste aan kamperen vinden ze het contact met andere mensen op de camping. “Vooral met kinderen raak je snel met anderen aan de praat. De jongens hebben binnen half uur vriendjes en op de camping kunnen ze gaan en staan waar ze willen. Dan genieten wij ook, met een borreltje. Onze ideale dag op de camping? Dat is rustig wakker worden, koffiezetten op een old-skool Bialetti – je kent het wel, zo’n pruttelende aluminium percolator. Meestal slapen de kids dan nog, of kijken ze een filmpje. Broodjes halen, ontbijtje maken. En dan zorgen de jongens voor de ochtendafwas, haha!” Debbie heeft wel een beetje pech met dit mannenhuishouden, want marktjes slaan de jongens het liefste over. Terrasjes: daar zijn ze dan weer wél van. En kastelen bezoeken, BBQ-en, een potje campingvoetbal of een vossenjacht.

CARAVAN MET HEFBED

Debby en Laurens krijgen een caravan mee om uit te proberen: de Bürstner Premio Plus 510 TK. Dat is een bijzondere caravan, want Bürstner was de eerste fabrikant die het hefbed introduceerde in de caravans. Dat bed zit verstopt zit in het plafond boven het woongedeelte en daardoor is de caravan ook wat hoger, met – handig voor lange mensen – maar liefst 208 cm stahoogte. Het belangrijkste in deze Premio Plus zijn natuurlijk de zeven (7!) slaapplaatsen. Tel maar mee: twee in het stapelbed, twee in het hefbed boven de royale rondzit, twee als je die rondzit ombouwt tot bed en het aparte zitje bij de stapelbedden kun je óók nog ‘ns ombouwen tot slaapplek. De familie Van der Laan gaat ermee naar recreatiepark De Leistert, een luxe vijfsterrencamping in Midden-Limburg, vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. Je ziet hun belevenissen in aflevering 6 van Camp to Go: 2 januari om 17u bij RTL (en de herhaling is zondag 3 januari omstreeks 11u).

Meer weten over familiecaravans, over Bürstner of over camping De Leistert? Klik op de linkjes!