2020-primeurs:
Weinsberg caravans

Wij genieten van de zomer in 2019, maar caravanfabrikanten zitten al helemaal in 2020. Tenminste: qua caravanmodellen, want de productielijnen draaien op volle toeren. Camp-to-Go kijkt stiekem mee. Dit keer: de Weinsberg CaraOne.

Weinsberg CaraOne interieurCaravanmerk Weinsberg maakt onderdeel uit van de Knaus/Tabbert Group. De fabriek in het Duitse Jandelsbrunn produceert caravans in het instapsegment: basic, maar met een moderne uitstraling. We bekijken de CaraOne, met een licht houtdecor voor de meubels, in combinatie metwitte kleurvlakken. Let even op de houtnerf, die is horizontaal toegepast en dat zorgt voor wat meer ruimtegevoel in de caravan.

Weinsberg CaraOne stapelbed

Met badkamer en douche

Voor modeljaar komen er een paar leuke nieuwe indelingen bij. We lichten er drie uit en we starten met de 390 QD. Dat is een lekker compacte caravan, met een rijklaargewicht van 890 kilo – en dan kan er nog een paar honderd kilo vakantiespullen bij. Hij heeft een dwarsbed voorin, een gecombineerde toilet- en doucheruimte en in de dinette kun je met vier mensen zitten. Een populaire andere indeling voor Nederland is ook de 450 FU – die heeft namelijk een Frans bed: een tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan, met ernaast de badkamer en voorin een rondzit. Dat is de meest verkochte indelingen in het caravanwereldje.

Weinsberg CaraOne 2020 badkamerOp de foto’s zie je de 480 QDK: een gezinscaravan met een vast tweepersoonsbed aan de voorkant van de caravan en een stapelbed voor de kinderen tegen de achterwand. En daartussen een dinette, keuken en dan heb je ook nog een badkamer met toilet en douchemogelijkheid.

De Weinsberg CaraOne-serie 2020 is straks te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 9 t/m 13 oktober. Meer informatie op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl
Meer informatie over Weinsberg vind je hier.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.