3x Winnaars NKC ‘Kampeerauto van het jaar 2021’

De NKC, Europa’s grootste camperclub, heeft de winnaars van de verkiezing ‘Kampeerauto van het Jaar 2021’ bekend gemaakt. De camperverkiezing is er in drie categorieën: campervan, halfintegraal en integraal. De merken Malibu, Adria en Niesmann+Bischoff vielen in de prijzen.

Bij de campervans wint de Malibu Van First Class – Two Rooms. In de categorie halfintegraals is de titel voor de Adria Matrix Plus 670 DL en in de categorie integraalcampers wint de Niesmann+Bischoff iSmove. Een vakjury bestaande uit camperjournalisten maakte de voorselectie voor de verkiezing, waarna camperliefhebbers konden stemmen op hun favoriete model.

Malibu campervan

De winnaar in de categorie campervan valt op vanwege de mogelijkheid om het woongedeelte volledig van de slaap- en badkamer af te kunnen sluiten. De Malibu Van First Class – Two Rooms is de eerste campervan waarbij dit concept is toegepast. Door de koelkast voorin bij de schuifdeur te plaatsen, kun je deze ook van buiten openen. Bijzonder is het twinbed dat in de Malibu maar liefst 203 centimeter lang is – een lengte die in campervans zelden is te vinden.

Adria halfintegraal

De halfintegraal met de meeste stemmen is de de Adria Matrix Plus 670 DL, een camper die dit jaar een succesvolle make-over kreeg. Er zijn grote veranderingen doorgevoerd in dit model op het gebied van styling, comfort, praktisch gebruik en technologie. Bijzonder is bijvoorbeeld Adria MACH: een systeem waarmee licht, verwarming en koeling aangestuurd kunnen worden. De Matrix Plus 670 DL is uitgevoerd met een hefbed boven het woongedeelte en twee bedden achterin – zo ontstaan slaapmogelijkheden voor vier personen zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte.

Niesmann+Bischoff integraal

De winnende integraalcamper is de Niesmann + Bischoff iSmove, waarin veel nieuwe ideeën zijn gerealiseerd, vooral in het interieur, waardoor aanzienlijk meer ruimte is ontstaan. Door een nieuwe manier van productie ontstaat bovendien een hoger laadvermogen. De iSmove heeft een lengte van net onder de zeven meter maar door innovatieve vondsten ontstaat een interieur dat je normaalgesproken alleen aantreft in veel grotere campers.

Over de NKC
De NKC is met 60 duizend leden Europa’s grootste camperclub. met eigen verzekeringen, groepsreizen, de app Campercontact met tienduizenden camperplaatsen in Europa en het magazine ‘Kampeerauto’.