Winnaars! (deel 2) De beste campings per land

Afgelopen maand maakt campingspecialist ACSI al voor Nederland, België en Luxemburg de winnaars bekend van de titel ‘beste camping’ in verschillende categorieën. Nu is er ook een overzicht van de winnaars in andere Europese landen. Dus ben je nog op zoek naar inspiratie voor je volgende kampeervakantie? Lees dan snel verder!

Recreatiepark De Leistert in het Midden-Limburgse Roggel ging al aan de haal met de ACSI Award 2024 voor de beste camping van Nederland, terwijl in België dit jaar Camping Sandaya Parc La Clusure in de Ardennen als winnaar uit de bus kwam. De beste camping in Luxemburg is Fuussekaul. Ook werden er prijzen uitgereikt in categorieën zoals ‘meest hondvriendelijk’, ‘beste camperplaats’, ‘mooiste zwembad’ en ‘beste restaurant’. Maar de ACSI-inspecteurs en de vele duizenden kampeerders die deelnamen aan het onderzoek en beoordelingen gaven, komen natuurlijk ook in andere landen dan alleen de Benelux. Hieronder vind je een overzicht van de andere Europese winnaars.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

De complete ranglijst

Laten we eens beginnen met onze Oosterburen, want van alle campings in Duitsland is de winnaar van de ACSI Award 2024 met de hoogste algemene score Südsee Camp in de deelstaat Nedersaksen. Gaan we wat zuidelijker richting Oostenrijk, dan komt daar Burgstaller Komfort Park in Karinthië als overall winnaar uit de bus rollen. Frankrijk is en blijft natuurlijk het populairste kampeerland van Europa, maar voor de beste camping van allemaal is het wel een eindje sturen. Camping Cala Gogo ligt namelijk in de buurt van Perpignan aan de Middellandse Zee, zowat tegen de Pyreneeën aan. En de beste camping van Spanje ligt dan weer net aan de andere kant van het gebergte, aan de Costa Brava in Sant Pere Pescador: Camping Las Dunas.

Alle winnaars per Europees land, vanuit de Benelux maken we een rondje met de klok mee:

Nederland – Recreatiepark De Leistert (Roggel, Limburg)
België – Camping Sandaya Parc La Clusure (Ardennen)
Luxemburg – Camping Fuussekaul
Duitsland – Südsee Camp (Nedersaksen)
Denemarken – Feddet Strand Resort (Sjaelland, zie foto boven)
Zweden – Camping Hafsten Resort (Uddevalla)
Finland – Camping Silversand (Hanko)
Estland – Mereoja Camping
Polen – Camp 66 (Neder-Silezië)
Tsjechië – Zvikov Village Kemp (Zuid-Bohemen)
Oostenrijk – Burgstaller Komfort Cp Park (Karinthië)
Hongarije – Camping Napfeny (Balatonmeer)
Slovenië – Camping Menina
Kroatië – Krk Premium Camping Resort
Griekenland – Camping Gyhtion Bay (Peloponnesos)
Italië – Camping Village Isolino (Lago Maggiore)
Zwitserland – Camping Jungfrau (kanton Bern)
Frankrijk – Camping Cala Gogo (Languedoc-Rousillon)
Spanje – Camping Las Dunas (Costa Brava)
Portugal – Turiscampo Camp Club Algarve
Ierland – Westporthouse C&C Park (Westkust)
Verenigd Koninkrijk – Highlands End Holiday Park (Zuidkust)

En dan zijn er dus ook nog per land winnaars per categorie. Daar besteden we in volgende blogs aandacht aan. Kun je niet wachten en ben je nieuwsgierig? Kijk voor een compleet overzicht op de website van ACSI.