Op avontuur met de vouwwagen

Zaterdag (19 dec) kun je weer meegenieten van kampeeravonturen in Nederland. In Camp to Go zie je de familie Kubbinga uit Dordrecht, die voor het eerst een vouwwagen uitproberen. De tv-uitzending start om 17u; de herhaling is zondag 20 dec om 11u.

BEZIGE BIJTJES

Hardlopen, mountainbiken, wielrennen, paardrijden… Berry en Deborah Kubbinga en hun twee kinderen hebben helemaal geen tijd om te relaxen tijdens hun vakanties. Het gezin woont in Dordrecht. Berry is fysiotherapeut en Deborah werkt als life-coach: ze begeleidt volwassenen die een helpende hand kunnen gebruiken op verschillende levensgebieden. Het hele gezin is heel sportief ingesteld: Berry en Deborah houden van hardlopen, mountainbiken en wielrennen en de kids – Dewi (9) en Vince (5) – houden van paardrijden en fietsen. Laatst fietste zelfs Vinci nog ‘eventjes’ 30 km mee met de rest van het gezin, op z’n gewone fiets. Qua vakanties vliegen de Kubbinga’s regelmatig naar het buitenland en hebben ze vijf jaar op rij een seizoenplaats op de camping gehad. “Ideaal, want je hebt je eigen spulletjes bij je en op de camping kun je van alles doen”, vindt Deborah. “We vinden het heerlijk om de hele dag buiten te zijn en de kindjes hebben op de camping veel aansluiting. Onze ideale dag op de camping? Nou, die is vrij actief. We nemen ons vaak voor om een beetje te chillen, maar voor je het weet zitten we weer op onze mountainbikes. We lezen ook graag, trouwens, én we vinden het leuk om stadjes te bezoeken.”

OOK VOOR KLEINE AUTO’S

De Kubbingaatjes krijgen voor het eerst van hun leven een vouwwagen mee van tv-presentator Sander Janson. Het is een Isabella Camp-let North, een ruime, aerodynamische vouwwagen. Door het extreem lage gewicht (leeg 250 kilo, beladen 500), kan hij zelfs door de kleinste auto’s worden getrokken. Geen probleem dus, voor de Kubbinga’s – ze rijden in een rechte streep naar vijfsterren vakantiepark De Leistery, in Midden-Limburg. Door de standaard schokdempers ligt de vouwwagen goed op de weg en je merkt niet eens dat er iets achter de auto hangt. De Camp-let North is een ruimtewonder met voldoende plek voor twee tot zelfs zes personen, en het opzetten is kinderspel – hij staat binnen een kwartier. Het tentdoek heeft de bekende Isabella-kwaliteit die we kennen van de premiumvoortenten van dit Deense merk en de vouwwagen is voorzien van twee slaapcabines en met een speciale imperial kunnen de fietsen zelfs mee op vakantie.

Meer weten over vouwwagens, over Camp-let of camping De Leistert? Klik op de linkjes!