CAMP TO GO OP TV
Met de caravan naar Europarc Ruinen (Drenthe)

Aanstaande zaterdag (3 dec, 17u) en zondag (11.30u) kun je weer kijken naar Camp to Go op RTL4. In deze uitzending helpt Sander Janson de familie Hempen op weg: overtuigde tentkampeerders die voor het eerst met een caravan op stap gaan.  Ze rijden ermee naar Europarcs Ruinen (Drenthe) voor een sportieve, maar ook relaxte kampeervakantie.

Erik en Debby Hempen (en hun kinderen Leon en Jelte) houden van kamperen. Debby is ermee opgegroeid bij haar ouders, die met tent en caravan op vakantie gingen. Toen de jongste – Jelte – twee jaar werd, zijn ze als gezin elk jaar minimaal twee keer gaan kamperen met de tent. “Samen erop uit en op avontuur. Lekker plonzen in het zwembad maar liever nog met een schepnet in de hand naar het strand of op onderzoek in een riviertje”, zeggen ze. Slecht weer bestaat niet, vinden de Hemptens. Dan gaan ze een dagje shoppen of een kasteeltje bekijken. “Maar we vinden het eigenlijk net zo gezellig om dan een spelletje te spelen in de tent, bij het tikken van de regen. En als het donker speuren we de hemel af naar sterren en planeten!” Het allerleukst vinden Leon en Jelte het om te gaan slapen op vakantie – ze genieten ervan om in hun slaapzak in de tent te liggen. En als ze wakker worden, doen ze de rits van de slaapzak open en zijn ze al in de ‘slaapkamer’ van papa en mama, en begint een nieuwe dag.

Op pad met een jubileumcaravan: Dethleffs Aero

Dethleffs bouwt al meer dan 90 jaar caravans en de Aero is na het jubileummodel van vorig jaar, dat – ‘wegens succes geprolongeerd’ – nu standaard in het modellenprogramma van Dethleffs zit. De caravan heeft een extra brede toegangsdeur, een hordeur, een boiler en een extra groot dakluik voor veel lichtinval. Aan de buitenkant is de Aero voorzien van grote 17 inch lichtmetalen wielen en de gladde beplating geeft de caravan een moderne uitstraling. En dan heb je de binnenkant nog niet gezien, met die lichte houtkleur en die witte kleurvlakken. Qua indeling is deze 470EL een bijzondere caravan, want op een totale lengte van maar 686 cm heeft dit model én twee enkele bedden (waar je een groot tweepersoonsbede van kunt maken) én een ruime dinette én een grote koelkast met een inhoud van 142 liter. De bedden zijn afgestemd op Nederlandse afmetingen 2,10 meter en 1,95 meter lang. En je koppelt ze in een handomdraai aan elkaar tot 1 groot tweepersoonsbed. Samen met een hefbed kun je probleemloos met vier personen op vakantie. In het midden van de caravan zit er een goed uitgeruste keuken met veel opbergruimte voor kookspulletjes. En tegenover de keuken vind je de fraai ingerichte badkamer met toilet en douche.

Luxe kamperen in Drenthe

Aan de rand van het Drentse dorpje Ruinen ligt Europarc Ruinen, vlak bij Nationaal Park Dwingelderveld: een uitgestrekt heidelandschap dat bijna helemaal doorloopt tot het leuke dorpje Dwingeloo. Hier kun je fantastisch kunt wandelen en fietsen, maar de camping zelf is ook zeer de moeite: je kampeert midden in de Drentse natuur en het terrein is parkachtig aangelegd met veel aandacht voor groen. Europarc Ruinen is een echte familiecamping en dat blijkt ook uit de speeltoestellen die je op alle kampeerveldjes tegenkomt. En verder is er op de camping een natuurspeeltuin, een overdekt zwembad en peuterbad – allebei met glijbanen. Ook is er een kinderboerderij waar kinderen mee kunnen helpen de beestjes te voeren. Fijn is ook de binnenspeeltuin en de gezellige speelzolder, voor als het ‘ns een keer wat minder mooi weer is. De kampeerveldjes liggen verspreid over de camping en je kunt kiezen voor een comfort-basisplaats of voor een comfortplaats met privésanitair. Heb je zelf geen kampeermiddel, dan kun je terecht in allerlei soorten huuraccomodaties. Zoals een boomhut, met daarin een hottub, pelletkachel en maar liefst drie slaapkamers. En voor alle gasten geldt: als je geen zin hebt om te koken, dan kun je terecht in het restaurant of in de brasserie – ook voor afhaalgerechten.

Zaterdag (en zondag) bij RTL4!

Sander Janson verrast de familie Hempen thuis, om even kennis te maken, en hij laat ze zien met welk kampeermiddel ze op stap mogen: De Dethleffs Aero caravan. Je ziet het aanstaande zaterdag 3 december, om 17u bij RTL4. Of in de herhaling, op zondag 4 december, omstreeks 11.30u, ook op RTL4.