Dit kun je verwachten!
CAMP TO GO – AFLEVERING 3

Overnachten in een tentje: daar draait beroepsmilitair Geert z’n hand niet voor om, maar vlak het gezin ook niet uit. Na de tent volgde de vouwwagen en inmiddels hebben ze een caravan. Maar ze dromen van… een camper. In aflevering 3 van Camp to Go (12 dec, RTL4, 17u) maken ze die droom waar.

VOOR HET EERST OP PAD MET DE CAMPER

Floor (31) en Geert (42) Kugel hebben twee kinderen: Keano (10) en Mason (3). En Tim Borgers (10) is de beste vriend van Keano – die twee zijn zó onafscheidelijk dat hij er gewoon bijhoort. Geert werkt is beroepsmilitair en Floor doet administratief werk bij een netwerkbeheerder. Het gezin houdt van grappen en grollen en ze hebben allemaal het hart op de tong. Ze houden van dagjes weg en leuke uitjes met het gezin, maar hebben daar lang niet altijd tijd voor. Floor houdt van paardrijden, Keano is gek op van magneetvissen en hindernisbanen – dat heeft-ie vast van z’n pa – en zijn broer Mason is ondanks zijn jonge leeftijd een echte waterrat. Het gezin heeft kampeerervaring met de tent, daarna de vouwwagen en nu hebben ze een caravan. Maar op pad met de camper? Dat hebben ze nog nooit gedaan… Tv-presentator Sander Janson regelt het voor ze!

OPVALLENDE VERSCHIJNING

De Mailibu integraalcamper die de familie Kugel deze aflevering gaat uitproberen: die komt zó uit de fabriek rollen en ze rijden er zelf meteen mee naar vijfsterrencamping De Schatberg in het mooie Limburg. Opvallend aan de Malibu 441 LE is de bronzen streep aan de buitenkant – dat onderscheidt ‘m echt van andere campers. Ook van binnen is de Malibu helemaal nieuw ontwikkeld. Door het lage dashboard en de grote voorruit is de dode hoek aan de voorkant kleiner waardoor je nog meer zicht hebt op de weg. Prettig is de grote garage achterin de camper, met veel ruimte voor de fietsen. Binnen heeft de Malibu een joekel van een badkamer met toilet, die je door een slimme deur meteen als omkleedruimte kunt gebruiken. Het hefbed boven het woongedeelte maakt de camper geschikt voor vier personen, want achterin zijn er twee bedden in de lengterichting, waar je een groot tweepersoonsbed van kunt maken. Door de speciale manier van bouwen weegt deze camper rijklaar 2.955 kilo en daardoor heb je dus ruim 500 laadvermogen over. Je rijdt ‘m met je gewone B-rijbewijs.

Hier zijn handige linkjes over de integraalcampers, over Malibu en over camping De Schatberg.