Op pad met een cultcaravan

Stéphanie en Ton zijn echte avonturiers en kamperen regelmatig in de ongerepte natuur van Scandinavië. Lekker staren in de vlammen van een kampvuurtje, voor de tent. Voor het Camp to Go tv-programma gooien ze het over een andere boeg: vakantie met… de caravan. Volg hun avonturen in aflevering 2 van Camp to Go!

AVONTUURZOEKERS

Stéphanie en Ton kennen elkaar al veertig jaar, maar zijn nog maar drie jaar samen als partners. Zij is ontwerpster van memorydekens en hij is expert op het gebied van geografische informatie. Stéphanie en Ton Brouwer-Haytink gaan graag op reis maar dan liefst buiten de gebaande paden. Zo zitten ze graag in Lapland, in een tentje. De Brouwers gaan dus niet voor luxe maar juist voor basic: lekker genieten van het houtvuur voor hun tentje. En natuurlijk mag de haaknaald en wol bij Stéphanie niet ontbreken. Kamperen is haar van huis uit met de paplepel ingegoten en ze heeft ook in van alles gekampeerd: kleine tent, grote tent, camper, caravan. En als alleenstaande moeder trok ze drie weken met haar kids door Marokko. Ook Ton kampeert al sinds zijn jeugd, ook met min 10 graden in de winter. Maar hoe gaat het deze kampeer ‘die-hards’ bevallen in een caravan?

CARAVAN MET CULTSTATUS

Voor het tv-programma krijgen Stéphanie en Ton een Eriba Touring mee en vertrekken ze naar vijfsterren camping- en vakantiepark Beerze Bulten in Overijssel. Die Eriba Touring is een bekende verschijning in het kampeerwereldje. Hij bestaat al ruim 60 jaar en is al die jaren vrijwel onveranderd gebleven. Daardoor heeft de caravan een echte cultstatus gekregen. De manier van bouwen komt uit de luchtvaartindustrie: lichtgewicht en toch ijzersterk. Eribaatjes herken je al van verre, door hun ronde vormen, maar ook door het hefdak: dat geeft ‘m niet alleen een heel eigen gezicht, maar zo’n lage caravan rijdt ook nog ‘ns comfortabeler achter de auto, met minder luchtweerstand en je hebt tóch gewoon 1,95 meter stahoogte als je op de camping staat. Deze Troll 530 GT heeft achterin een bed van bijna twee meter lang en 1,40 breed en aan de voorkant heb je een gezellig woongedeelte. Natuurlijk heeft de Eriba Touring ook een prima keuken en een badkamer. Maar er zijn nog veel meer indelingen mogelijk en de Eriba is ook leverbaar met rode en blauwe buitenkant: zo kun je je caravan altijd terugvinden op de camping!

Hier vind je meer info over soorten caravans, of je klikt meteen naar Eriba en we hebben ook meer info over vakantiepark Beerze Bulten.