CAMP TO GO – AFLEVERING 1

Op pad met de hele familie

“Geen idéé of we kamperen leuk vinden!” Dat zeggen Emma en André Kan aan de start van de opnamen voor het tv-programma Camp to Go. Presentator Sander Janson stuurt ze op pad met een caravan, samen met hun drie uit de kluiten gewassen zoons. De tv-uitzending is op 28 november, bij RTL4 (17 uur).

JAMAICA
Emma en André Kan vormen samen met hun drie zoons een hecht gezin en samen ondernemen ze veel activiteiten. André verkoopt wereldwijd professionele camera’s met zijn bedrijf en Emma werkt in de horeca van de Hema. Samen met Jesper (20), Niels (17) en Tom (14) zijn ze al een paar keer in Amerika geweest en vorig jaar zaten ze nog in Jamaica. “We houden stiekem wel van luxevakanties, maar we vinden het leuk om van alles uit te proberen”, lacht Emma. “Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld de Elfstedentocht gevaren, we hebben ook weleens in een tipitent geslapen én we hebben een keer een stacaravanweekend gewonnen voor één euro. Dat rekenen we ook wel bij kamperen, toch?” Hilariteit alom.

SPECIAAL VOOR LANGE NEDERLANDERS
Tv-presentator Sander Janson heeft een caravan voor ze geregeld en stuurt de familie Kan op pad naar camping De Kleine Wolf in Stegeren (Overijssel), die door de ANWB is uitgeroepen tot Camping van het Jaar. Achter de auto hangt een LMC Style 440 D Comfort, die speciaal voor de Nederlandse markt is ontwikkeld. De caravan is bijvoorbeeld uitgerust een extra lang tweepersoonsbed, speciaal voor uit de kluiten gewassen Nederlanders. Naast het bed beschikt de caravan over een grote toiletruimte die je kunt uitbreiden met een douche – zo ben je dus helemaal onafhankelijk van de voorzieningen op de camping. De caravan heeft grote dakluiken die veel daglicht binnenlaten en hij is uitgerust met een vloerverwarming – ideaal als extra verwarming in voor- en najaar. De grote zithoek kun je ombouwen tot een tweede tweepersoonsbed, maar de drie zoons kiezen toch liever voor eigen tentjes. Leeg weegt de LMC caravan nog geen 1100 kilo en daardoor past de caravan achter de meeste trekauto’s – dan is rijbewijs-B voldoende.

De tv-uitzending is op zaterdag 28 november, bij RTL4 (17 uur); de herhaling zie je op zondag 29 november, circa 11 uur. Hier vind je handige linkjes voor als je meer wilt weten over de diverse soorten caravans, over LMC en over camping De Kleine Wolf.