CAMP TO GO – AFLEVERING 1

Twee zussen in een campervan

In aflevering 1 van het Camp to Go tv-programma volgen we de vrolijke zussen Marit en Susan. Ze gaan voor het tv-programma naar Sevenum, in Limburg. En dat doen ze met een Sunlight campervan, op aanraden van tv-presentator Sander Janson. De tv-uitzending is op 28 november, bij RTL4 (circa 17 uur).

ACTIEVE MEIDEN
Susan (33) en Marit (25) Appelman zijn sportieve zussen. Susan is reis- en eventcoördinator bij een reisorganisatie voor singles en Marit is recruitment marketeer en werkt daarnaast in een woonwinkel. Allebei houden ze van, zoals ze zelf zeggen, ‘outdoordingen’. Varen, fietsen, hiken, hardlopen en bootcamp. “Maar dan wel combineren met een terrasje’, lachen ze. Ze hebben wel wat kampeerervaring, maar dan vooral met een tent. “Het leuke is het buiten zijn. Dat begint al als je je bed uitstapt. Je hoeft niets en je zit meteen in de natuur. Onze ideale dag? Sowieso tussen de 20 en 25 graden. Liefst op een camping met zo’n klein winkeltje. Dat je de avond van tevoren moet opgeven hoeveel broodjes je de volgende dag wilt – dat hoort bij de charme van kamperen. We zetten eigenlijk altijd wel een wekker, maar we zijn al wakker voordat-ie afgaat. En dan beginnen we met een ontbijtje, buiten, en maken we er een lekker actieve dag van.”

SPORTIEF ONDERWEG

In het tv-programma proberen Susan en Marit een campervan uit en bezoeken ze vijfsterrencamping De Schatberg, in het Limburgse plaatsje Sevenem. Campervans zijn erg populair omdat je ze voor allerlei toepassingen kunt gebruiken: een dagjes surfen aan het strand, weekendjes weg, die eindeloze rondtrekvakantie natuurlijk en bijvoorbeeld familiebezoek aan de andere kant van het land: ’s avonds lekker een wijntje met de familie en daarna kruip je gewoon je eigen bed weer in, in de camper. De zusjes Appelman testen de Sunlight Cliff 600, een populaire campervan met alles aan boord: een comfortabel tweepersoonsbed, een badkamertje met toilet, wastafel en geïntegreerde douche én een compacte keuken met tweepits gasstel plus koelkast. Als je de cabinestoelen omdraait, dan heb je een gezellige zitgroep waar je kunt borrelen met vrienden. Met zo’n campervan kun je ook prima de stad in – voor zo’n compacte wagen vind je altijd wel een plekje.

De tv-uitzending is op zaterdag 28 november, bij RTL4 (circa 17 uur); de herhaling zie je op zondag 29 november, circa 11.30 uur. Meer info over campervans, Sunlight-campers en camping De Schatberg.