CAMPINGS WAAR DE HOND OOK WELKOM IS

Kamperen met de hond kan een fantastische ervaring zijn, maar het vergt wel wat meer voorbereiding. Een hond is niet op elke camping toegestaan en sommige campings hebben beperkingen, bijvoorbeeld dat de hond verplicht aangelijnd moet zijn. Er zijn ook campings die honden toestaan in het laagseizoen, maar niet in het hoogseizoen. Daarom hebben we een lijst met campings samengesteld waar ook je hond welkom is. Als je de hond mee neemt op kampeeravontuur dan is het fijn om een camping te vinden die hierop inspeelt. Waar je andere hondenbezitters kunt ontmoeten, waar je een mooie omgeving hebt waar je de hond kunt uitlaten, maar waar er ook op de camping genoeg te doen is voor het baasje.

Voorzieningen speciaal voor honden

Veel campings voor hondenliefhebbers beschikken over speciale voorzieningen voor honden, zoals een hondentoilet, een zwemmeertje waar ook jouw hond de verkoeling kan opzoeken, een veldje waar je hond even lekker kan spelen en rennen. Er zijn zelfs campings met een speciale hondendouche, waar je jouw hond na een speels avontuur in de modder kunt wassen. Natuurlijk is er ook voor de baasjes genoeg vertier op de camping. Geniet bijvoorbeeld samen met de kinderen van waterpret in het zwembad, haal een ijsje of geniet van een verkoelend drankje op het terras. Sommige campings bieden de mogelijkheid om je hond achter te laten bij een hondenoppas zodat je zelf een dagje weg kunt gaan.

Spannende en gezellige activiteiten

Naast de voorzieningen op camping, kun je in de directe omgeving ook allerlei activiteiten vinden. De hondvriendelijke campings zijn verspreid door heel Europa dus je kunt er lekker op uit om de omgeving te verkennen. Zo zijn er campings die speciale hondenwandelroutes aanbieden die speciaal zijn ontworpen voor honden en hun baasjes. Bijvoorbeeld een mooie wandeling over het strand, in het bos of in een mooi natuurgebied waar de hond los mag lopen. Neem het er dit jaar van en kies een camping waar je hond ook welkom is. Daar zal de hele familie zich meteen thuis voelen!

Let op!

De campings hieronder zijn allemaal hondvriendelijk, maar let er bij het boeken goed op wat er wordt aangegeven met betrekking tot huisdieren. Elke camping heeft namelijk zijn eigen beleid en regels wat betreft huisdieren. Zo kan het zijn dat er slechts één huisdier is toegestaan, dat huisdieren alleen zijn toegestaan in specifieke accommodaties zoals stacaravans of dat er een beperking is op het maximale gewicht van de hond.

Best beoordeelde (hondvriendelijke) campings

We hebben voor Nederland, België, Frankrijk en Duitsland de beste beoordeelde campings, volgens de ANWB en de ACSI, op een rijtje gezet waar jij samen met je hond kan genieten van een fantastisch kampeeravontuur:

Campings in Nederland

Campings in Frankrijk

Campings in België

Campings in Duitsland