Challenger campers

Het statige Pavillon Dauphine in Parijs was op 25 februari 1985 de plek waar het campermerk Challenger officieel werd gepresenteerd. Inmiddels zijn we ruim 35 jaar verder en in die tijd heeft het bedrijf zich, dankzij de vakkennis van fabrikant Trigano VDL, opgewerkt tot een van de marktleiders in de camperindustrie.

Challenger is het enige campermerk dat de Trigano-groep zelf heeft gecreëerd – alle overige merken binnen de groep zijn door Trigano aangekocht. De productiefaciliteit zetelt in Tournon sûr Rhône (Ardèche) en is één van de grootste in Europa. Op maar liefst 200.000 vierkante meter werken meer dan 700 mensen aan de jaarproductie van 10.000 campers. De visie van het bedrijf: praktische campers bouwen voor een toegankelijke prijs. Alle modellen hebben een bodem van 63 mm dik en een dak van 54,5 mm en een dichtheidsgarantie van zeven jaar. Het bedrijf bezit een uitgebreid dealernetwerk in Europa.

CAMPERMODELLEN

Het programma van Challenger begint bij de V-serie: vijf campervans van 5,41 tot 6,36 meter. Dan volgt de nieuwe S-serie (compacte campers) op Ford Transit, met twee indelingen en een breedte van 2,10 meter. De 100-serie bestaat uit halfintegraalcampers (elf indelingen) op zowel Ford- als Fiat-chassis. Challenger produceert ook alkoofcampers, de C-serie, met of zonder stapelbedden. Die zijn ontworpen voor vakanties met het hele gezin en geschikt voor vier tot zelfs zeven personen. Vervolgens krijgen we de 1000-serie, integraalcampers op Fiat Ducato, met keuze uit drie indelingen en voorin een face-to-face zithoek. Deze modellen hebben overwegend een klassieke uitstraling met dubbele vloer, ALKO chassis en Alde-vloeistofverwarming.

Meer info: www.challenger-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu