Challenger campers

Het statige Pavillon Dauphine in Parijs was op 25 februari 1985 de plek waar het campermerk Challenger officieel werd gepresenteerd. Inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder en in die tijd heeft het bedrijf zich, dankzij de vakkennis van fabrikant Trigano VDL, opgewerkt tot een van de marktleiders in de camperindustrie.

Challenger is het enige campermerk dat de Trigano-groep zelf heeft gecreëerd – alle overige merken binnen de groep zijn door Trigano gekocht. De productiefaciliteit is gezeteld in Tournon sur Rhône (Ardèche) en is één van de grootste in Europa. Op maar liefst 200.000 vierkante meter werken meer dan 700 mensen aan de jaarproductie van 10.000 campers. De visie van het bedrijf: praktische campers bouwen voor een toegankelijke prijs. Alle modellen hebben een bodem van 63 mm dik en een dak van 54,5 mm en een dichtheidsgarantie van zeven jaar. Het bedrijf bezit een uitgebreid dealernetwerk in Europa.

CAMPERMODELLEN
De buscampers van Challenger worden gevoerd onder de naam Vans. Ze zijn in allerlei varianten verkrijgbaar: zeven modellen, van 5,41 tot 6,36 meter. De Vans zijn voorzien van specifieke isolatietechnologie (VPS). Challenger produceert ook alkoofcampers, met of zonder stapelbedden. Ze zijn ontworpen voor gezinnen met indelingen die geschikt zijn voor 4 tot zelfs 7 personen. Drie indelingen staan op Fiat Ducato en er is een compacte alkoof op een Ford-chassis. Bij de halfintegraal campers is een enorme keuze uit 17 indelingen. Indelingen, waarbij je meestal kunt kiezen uit een Fiat- of Ford-chassis. Vervolgens krijgen we de integraalcampers op Fiat Ducato met keuze uit drie indelingen en voorin een face to face zithoek. Deze modellen hebben overwegend een klassieke uitstraling met dubbele vloer, AL-KO chassis en Alde-verwarming. Tenslotte heeft Challenger ook nog vijf Graphite Editon-modellen: een speciale all-inclusive serie op basis van een Ford-chassis, met een uitgebreide standaarduitrusting.

Meer info: www.challenger-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts