Challenger campers

Het statige Pavillon Dauphine in Parijs was op 25 februari 1985 de plek waar het campermerk Challenger officieel werd gepresenteerd. Inmiddels zijn we ruim 35 jaar verder en in die tijd heeft het bedrijf zich, dankzij de vakkennis van fabrikant Trigano VDL, opgewerkt tot een van de bekendste merken in de camperindustrie.

De Challenger 337GA uit de S-serie.

Challenger is het enige campermerk dat de Trigano-groep zelf heeft gecreëerd – alle overige merken binnen de groep zijn door Trigano aangekocht. De productiefaciliteit zetelt in Tournon sûr Rhône (Ardèche) en is één van de grootste in Europa. Op maar liefst 200.000 vierkante meter werken meer dan 700 mensen aan de jaarproductie van 10.000 campers. De visie van het bedrijf: praktische campers bouwen voor een toegankelijke prijs. Alle modellen hebben een 63 mm dikke bodem, een dak van 54,5 mm en een dichtheidsgarantie van zeven jaar. Het bedrijf bezit een uitgebreid dealernetwerk in Europa.

Het interieur van de Challenger X150.

CAMPERMODELLEN

Het programma van Challenger begint bij de V-serie: vijf campervans van 5,41 tot 6,36 meter gebouwd op Fiat Ducato, verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus.  Dan volgt de nieuwe S-serie (compacte campers) op Ford Transit, met twee indelingen en een breedte van 2,10 meter. Dan is er een serie halfintegraalcampers met zes indelingen gebouwd op een Ford Transit. Challenger produceert ook alkoofcampers, de C-serie, met of zonder stapelbedden. Die zijn ontworpen voor vakanties met het hele gezin en geschikt voor vier tot zelfs zeven personen. Dan is er de X 150, een speciale, heel compacte camper gebouwd op Fiat Ducato.

Meer info: www.challenger-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.