Challenger campers

Het statige Pavillon Dauphine in Parijs was op 25 februari 1985 de plek waar het campermerk Challenger officieel werd gepresenteerd. Inmiddels zijn we ruim 35 jaar verder en in die tijd heeft het bedrijf zich, dankzij de vakkennis van fabrikant Trigano VDL, opgewerkt tot een van de marktleiders in de camperindustrie.

Challenger is het enige campermerk dat de Trigano-groep zelf heeft gecreëerd – alle overige merken binnen de groep zijn door Trigano gekocht. De productiefaciliteit is gezeteld in Tournon sur Rhône (Ardèche) en is één van de grootste in Europa. Op maar liefst 200.000 vierkante meter werken meer dan 700 mensen aan de jaarproductie van 10.000 campers. De visie van het bedrijf: praktische campers bouwen voor een toegankelijke prijs. Alle modellen hebben een bodem van 63 mm dik en een dak van 54,5 mm en een dichtheidsgarantie van zeven jaar. Het bedrijf bezit een uitgebreid dealernetwerk in Europa.

CAMPERMODELLEN
Voor modeljaar 2021 reorganiseert Challenger het gehele modelassortiment om meer duidelijkheid te verschaffen. De Start-Edition, met modellen op Fiat en Ford, is de zogenaamde instapper. De volgende serie is de VIP-serie, waarin de Graphite modellen op een Fiat Ducato-chassis staan. De nog beter uitgeruste lijn is de Premium-Serie, waarin de Graphite modellen op een Ford-chassis staan. Het modelgamma van 2021 wordt aangevuld met twee nieuwe camper-indelingen: de Challenger 337 GA en de Challenger 328 GA.
De buscampers van Challenger, Vans genaamd, zijn in allerlei varianten verkrijgbaar: zeven modellen van 5,41 tot 6,36 meter. Challenger produceert ook alkoofcampers, met of zonder stapelbedden. Die zijn ontworpen voor vakanties met het hele gezin en geschikt voor vier tot zelfs zeven personen. Bij de halfintegraalcampers is er keuze uit zeventien indelingen waarbij je meestal kunt kiezen uit een Fiat- of Ford-chassis. Vervolgens krijgen we de integraalcampers op Fiat Ducato met keuze uit drie indelingen en voorin een face-to-face zithoek. Deze modellen hebben overwegend een klassieke uitstraling met dubbele vloer, AL-KO chassis en Alde-vloeistofverwarming.

Meer info: www.challenger-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!