Sterckeman caravans

Alexandre Sterckeman start zijn bedrijf in 1945, in Seclin bij Lille. En dat wordt behoorlijk succesvol want eind 1966 is Sterckeman uitgegroeid tot één van de belangrijkste caravanmerken met een productie van 3.743 stuks per jaar.

Voor Alexandre is dat het moment om zijn bedrijf te verkopen. De nieuwe eigenaar is de Parijse industrieel Bertrand Faure die het bedrijf in 1974 deels verkoopt aan de Trigano-groep. Ruim vijftien jaar later, in 1987 nemen de heren François Feuillet (Trigano) en Robert Bernard ieder een belang van 50 procent in Trigano. Daarna verhuist de productie van Seclin naar Tournon, naar – toen al – een van de grootste caravanfabrieken in Europa. Bijzonder aan de Sterckeman-caravans is de isolatie met dicht XPS-schuim en de zeven jaar waterdichtheidsgarantie. Het ‘zusje’ van Sterckeman is Caravelair. De caravans van beide merken zijn identiek voor wat betreft inrichting en bouw. Wel hebben beide eigen bestickering, houtkleuren en stoffering.

CARAVANMODELLEN

Bij Sterckeman begint het caravanprogramma met de Easy-serie, verkrijgbaar in zes modellen waarvan de 470 PE een echte familiecaravan is, met een stapelbed achterin. Daarna komt de Starlett Graphite Anniversary, een handige, lichte caravan verkrijgbaar in drie modellen waarvan zowel het interieur als het exterieur is voorzien van donkere accenten. Na deze serie komt de Evolution, met zes modellen en voorzien van een trendy interieur. Het topmodel van Sterckeman is de Alizé Connect met twee indelingen en een modern interieur. De 560 CP heeft een slaapkamer met queensbed en de 560 LJ met twee enkele bedden.

Meer info: www.sterckeman.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.