Sterckeman caravans

Alexandre Sterckeman start zijn bedrijf in 1945, in Seclin bij Lille. Eind 1966 is Sterckeman uitgegroeid tot één van de belangrijkste caravanmerken met een productie van 3.743 stuks per jaar. Voor Alexandre is dat het moment om zijn bedrijf te verkopen.

De nieuwe eigenaar is de Parijse industrieel Bertrand Faure die het bedrijf in 1974 deels verkoopt aan de Trigano-groep. Ruim 15 jaar later, in 1987 nemen de heren François Feuillet (Trigano) en Robert Bernard ieder een belang van 50 procent in Trigano. Daarna verhuist de productie van Seclin naar Tournon, naar – toen al – een van de grootste caravanfabrieken in Europa. Bijzonder aan de Sterckeman-caravans is de isolatie met dicht XPS-schuim en de zeven jaar waterdichtheidsgarantie. Het ‘zusje’ van Sterckeman is Caravelair. De caravans van beide merken zijn identiek voor wat betreft inrichting en bouw. Wel hebben beide eigen bestickering, houtkleuren en stoffering.

CARAVANMODELLEN
Bij Sterkeman begint het caravanprogramma met de Easy-serie, verkrijgbaar in vier modellen waarvan de 470 PE een echte familiecaravan is met een stapelbed achterin. Daarna komt de Starlett Comfort: een handige, lichte caravan verkrijgbaar in drie modellen. Er is ook een serie Starlett Graphite in twee indelingen en zowel het interieur als het exterieur is voorzien van donkere accenten. Na deze serie komt de Evolution, het topmodel van Sterckeman, met twee modellen en voorzien van een trendy interieur.

Meer info: www.sterckeman.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!