Camp-to-Go & KampeerTV

In KampeerTV gaan Fiona en Loran elke week op zoek naar leuke bestemmingen, mooie campings en kampeertrends. Camp-to-Go zie je terug in elke aflevering:

Aflevering 1: Rijbewijs

Heb je een speciaal rijbewijs nodig als je op stap wilt met een caravan te gaan rijden? Fiona: ‘Nee, ook met je gewone rijbewijs mag je met de meeste auto’s een caravan trekken, zo lang het gewicht van je auto plus caravan samen maar niet meer dan 3500 kilo is.’

Aflevering 2: BOVAG-Garantie

‘Is het belangrijk dat ik een caravan koop met BOVAG-garantie?’ Dat is de kijkersvraag in aflevering-2. Fiona legt uit dat de BOVAG-verkoopvoorwaarden zijn afgestemd met de consumentenbond en de ANWB. ‘Zonder BOVAG-garantie kun je niet kunt terugvallen op een geschillencommissie of BOVAG Hulp bij Klachten’.

Aflevering 3: Welke caravan?

Fiona duikt in de wereld van de caravan: compacte caravans, gezinscaravans (met stapelbed voor de kinderen) en luxe caravans voor avontuurlijke koppels. Allemaal met een eigen toilet en soms zelfs een douche!

Aflevering 4: Soorten campers

Buscampers, integraalcampers, alkoofcampers of halfintegralen… Fiona snapt wel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met hulp van Camp-to-Go legt ze de belangrijkste verschillen uit.

Aflevering 5: Tenttrailers

Voor wie een caravan net iets te duur vindt, maar toch niet op de grond wil slapen, adviseert Fiona een vouwwagen. ‘Die nieuwe tenttrailers hebben comfortabele bedden, een hippe buitenkeuken en je zet ze binnen twee minuten op!’

Aflevering 6: Op stap met de tent...

In aflevering 6 vertelt Fiona meer over tenten: welke moet je nou kiezen? Ze vertelt over tentdoeken: ademend katoen versus lichtgewicht kunststof dat ook weer heel snel droog is na een regenbui.

Aflevering 7: Voortenten en luifels

Met een voortent vergroot je de leefruimte van je caravan enorm. En je kunt lekker buiten ontbijten als het onder de luifel nog net even te fris is. In deze aflevering vertelt Fiona er meer over.

Aflevering 8: Voor 't eerst kamperen

De kijkersvraag van deze week gaat over voor het eerst kamperen. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Fiona vertelt over het beladen van de caravan, over je tent opzetten, over verzekeren en nog veel meer.