Van zelfvoorzienende e-caravans tot slimme campers

de nieuwste innovaties van Knaus – 2024

 

Recent werden de nieuwste modellen van Knaus, Tabbert en Weinsberg onthuld voor kampeerseizoen 2024. Meest in het oog springend? De nieuwe Knaus Yaseo, een caravan voor e-mobiliteit, zonder compromissen en beperkingen, geheel zelfvoorzienend en met een optimale actieradius.

Productinnovaties Knaus modeljaar 2024
CUV
Caravans
Campers
Buscamper

 

KNAUS CUV

 

KNAUS TOURER CUV en TOURER CUVISION: de revolutie van kamperen op wielen

Bij KNAUS, het vooraanstaande merk in caravans en campers, wordt de toekomst van reizen en kamperen opnieuw gedefinieerd met hun nieuwste creaties: de TOURER CUV en de TOURER CUVISION. Het concept werd vorig jaar door KNAUS gepreseneerd. Dit modeljaar gaat hij in productie. Deze nieuwe KNAUS-creaties zijn niet alleen geweldig om in te rijden, maar ook om in te leven. Ze combineren slimme technologie, milieubewust ontwerp en luxe in één, en brengen zo de toekomst van reizen dichterbij dan ooit tevoren. Ontdek de perfecte balans tussen mobiliteit en comfort met de TOURER CUV en TOURER CUVISION – waar het beste van beide werelden samenkomen.

Een voertuig, twee gezichten: ontdek de TOURER CUV

De TOURER CUV onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid. Dankzij het aanpasbare dak combineert dit voertuig wendbaarheid en compactheid, perfect voor stadsritten. Het lagere profiel en de slimme aerodynamica verminderen niet alleen het brandstofverbruik, maar zorgen ook voor gemak bij het parkeren, zelfs in ondergrondse garages. Bij aankomst op je bestemming transformeert de TOURER CUV met één druk op de knop tot een ruimte met een stahoogte van 2,17 meter, dankzij het innovatieve hefdak.

Innovatie en comfort worden gecombineerd door de nieuwe 500 LT-indeling

De nieuwe 500 LT-indeling voegt een frisse dynamiek toe aan de KNAUS-line-up. Met net geen 5,9 meter lengte biedt de TOURER CUV plaats aan maximaal vier personen en biedt het een scala aan handige functies. Het voertuig is niet alleen geschikt voor stadsavonturen, maar biedt ook volledige kampeermogelijkheden met vier zitplaatsen tijdens het rijden en evenveel slaapplaatsen. Een slim ontworpen zitgroep kan worden omgetoverd tot een tweepersoonsbed, terwijl de keuken en badkamer voorzien in al je behoeften.

Luxe en functionaliteit verenigd: TOURER CUVISION

Voor wie op zoek is naar nog meer luxe en functionaliteit, is er de TOURER CUVISION. Deze speciale uitvoering straalt klasse uit met zijn Ascot grijze buitenkant en biedt een reeks indrukwekkende functies. Van LED-koplampen tot airconditioning, en van een navigatie-entertainmentsysteem tot veiligheidsvoorzieningen zoals noodremassistentie en adaptieve cruisecontrol – de TOURER CUVISION tilt reizen naar een nieuw niveau.

Knaus caravans

KNAUS YASEO: een revolutionaire caravan met de elektromobiliteit van morgen

De opkomst van elektromobiliteit heeft een verschuiving teweeggebracht in de manier waarop we reizen en milieubewustzijn omarmen. Hier komt de KNAUS YASEO caravan in beeld, een baanbrekende aanpak voor duurzaam reizen.

Efficiëntie ontmoet innovatie

Met een focus op efficiëntie en innovatie introduceert KNAUS een caravan die baanbrekende technologieën en slimme ontwerpelementen combineert om een nieuwe dimensie van reizen mogelijk te maken. Dankzij een doordachte lichtgewicht constructie en een verkleining van het frontoppervlak van de caravan wordt de luchtweerstand geminimaliseerd, wat resulteert in minder energieverbruik voor het trekkende voertuig, ongeacht de aandrijving. Dit maakt de YASEO een ideale metgezel voor elektrische auto’s, zonder concessies te doen aan prestaties.

Ruimteheruitvinding

De YASEO biedt meer dan alleen brandstofefficiëntie; het onderscheidt zich door zijn multi-flexibele ruimteconcept. Zo heeft de YASEO 500 DK een vloeroppervlak van ongeveer 10,8 m2 dat dankzij slimme meubelconcepten een bruikbare ruimte van 11,7 m2 biedt. Het bewijs dat innovatief ontwerp en ruimteoptimalisatie hand in hand kunnen gaan. Het slimme FoldXpand concept voegt extra bruikbare ruimte toe en de praktische Cosy Lounge kan dienen als zit- en ligruimte, maar ook als een volwaardig tweepersoonsbed.

Maximaal comfort, minimaal gewicht

De meubels in de YASEO 500 DK zijn ontworpen met veelzijdigheid en gewichtsoptimalisatie in gedachten, wat resulteert in een opmerkelijk lichtere caravan. Zelfs de gasinstallatie is weggelaten in het volledig elektrische model, wat nog eens 20-30 kg bespaart. Dit alles komt samen in een compacte, lichte, en uiterst functionele caravan die geen compromissen sluit op het gebied van comfort.

Een glimp van de toekomst

De YASEO is een voorbode van de toekomst van reizen, speciaal ontworpen voor elektromobiliteit. Het compacte formaat, gecombineerd met een ruimte-efficiënt ontwerp en gewichtsbesparingen, maakt het de ideale metgezel voor moderne avonturiers. Of het nu gaat om het omarmen van groenere reisopties of het genieten van maximaal comfort met minimale impact, de KNAUS YASEO tilt reizen naar nieuwe hoogten en definieert de norm voor duurzaam avontuur.

SÜDWIND en SPORT&FUN optioneel verkrijgbaar in zwarte editie

In de caravan wereld is de KNAUS SÜDWIND serie alom bekend en geliefd met hun harmonieuze kleurstelling. In de toekomst zijn ze optioneel ook verkrijgbaar in het onderscheidende Campovolo grijs, dat perfect contrasteert met de nieuwe Pro-Tec zijstrips in diep zwart. Deze prachtige kleurstelling is ook beschikbaar voor de SPORT&FUN transportcaravan.

Knaus campers

Ontdek de nieuwe VAN TI PLUS , VAN WAVE en VAN TI Modellen

De autowereld staat nooit stil, en dat geldt ook voor de evolutie van de geliefde VAN TI PLUS, VAN WAVE en VAN TI campers. Deze bekende modellen, gebaseerd op de VW Crafter, maken een gedurfde stap voorwaarts in modeljaar 2024. Met verbeterde technologieën, gewichtsvermindering en aantrekkelijke extra’s beloven deze modellen een nog betere reiservaring voor enthousiaste kampeerders. En dit alles terwijl hun vertrouwde charme behouden blijft.

VAN TI PLUS: lichter, slimmer, levendiger

De VAN TI PLUS maakt een sprong vooruit met opmerkelijke verbeteringen voor het komende jaar. Gewichtsvermindering staat centraal, met optimalisaties variërend van lichtgewicht interieurmeubilair tot een compacte dieselverwarming en een nieuwe carrosserievloer. De overgang naar een krachtige lithium-ion batterij vermindert het voertuiggewicht met 12 kg en verbetert de zelfvoorziening. Een dikkere en lichtere carrosserie verbetert de winterbestendigheid, terwijl de PLATINUM-uitrusting innovatieve toevoegingen biedt, van metallic lak en lichtmetalen velgen tot geavanceerde navigatie en een 32-inch Smart TV. De omarming van slimme technologieën, zoals een nieuwe LTE/W-LAN-antenne, draagt bij aan zowel gewichtsbesparing als verbeterde rijdynamiek.

VAN WAVE: minimalistisch en voordelig

De KNAUS VAN WAVE modellen omarmen een frisse benadering met een focus op gewichtsreductie en klantvoordeel. Het karakteristieke golfvormige dak blijft behouden, maar met een herontworpen interieurmeubilair en een nieuwe generatie compressorkoelkast wordt een lichtere en meer efficiënte ervaring gecreëerd. Het gebruik van een dieselverwarming draagt bij aan het verminderen van het voertuiggewicht, terwijl het toevoegen van een kleine LTE/W-LAN-antenne aan het VANSATION-model het reisplezier versterkt.

VAN TI: uitbreiding van opties

De VAN TI familie verwelkomt een nieuwe toevoeging in 2024, met een model gebaseerd op het Volkswagen Crafter-chassis. Het VAN TI 640 MEG VANSATION-programma wordt uitgebreid met een reeks standaardextra’s, waaronder airconditioning in de bestuurderscabine, luchtvering op de achteras, satelliet-tv en nog veel meer. Deze uitbreiding biedt een breed scala aan opties voor avontuurlijke geesten.

Knaus buscamper

 

Nieuwe naam voor BOXSTAR, nu BOXLIFE PRO

 

Naamswijzigingen zijn een gangbaar verschijnsel binnen de wereld van merken. Enkele jaren terug onderging Citibank een transformatie naar Targobank. Zelfs de vroegere Opal Fruits dragen nu de naam Starburst. Ook binnen KNAUS heeft er een verschuiving plaatsgevonden. Vanaf het komende modeljaar, 2024, wordt het succesvolle campermodel nu aangeduid als BOXLIFE PRO, terwijl de bewezen en populaire samenstelling van deze camper onveranderd blijft.

Meer informatie over Knaus vind je hier. Een dealer in jouw omgeving vind je in de dealerlocator.