Alpenkreuzer vouwwagens

Alpenkreuzer, de moeder aller vouwwagens, komt van oorsprong uit het voormalige Oost-Duitsland. Sinds 1958 importeerde het bedrijf Eelart Kramer Sliedrecht (EKS) deze tentwagens. Na wat omzwervingen is het merk nieuw leven ingeblazen, met drie modellen.

Alpenkreuzer Parade

In de tachtiger jaren beleefden de broers Kramer van EKS gouden tijden: jaarlijks werden er zo’n 4.000 Alpenkreuzers verkocht. Na de Duitse hereniging staakte de productie in Olbernhau. Toch duurde het nog bijna vijftig jaar voor in 2006 een einde kwam aan het merk, door afnemende belangstelling. Na het faillissement nam de firma Gerjak het merkrecht over om in 2012 eveneens met een faillissement te eindigen. Vervolgens verkreeg voortentfabrikant Doréma de merkrechten, en lanceerde in 2017 drie nieuwe modellen die in Radomlje (Slovenië) gebouwd worden.

Alpenkreuzer Duet

VOUWWAGENMODELLEN

Het kleinste model van Alpenkreuzer is de Duet: een tweepersoons vouwwagen met een luxueuze uitstraling. De Duet heeft een vaste voortent en het riante tweepersoons bed heeft een unieke achterinstap. Dan volgt de gezinsvouwwagen bij uitstek; de Parade. Deze vouwwagen is geschikt voor voor 4 tot 6 personen en is aan twee zijden uitgerust met bedden. Door het eenvoudige opzetsysteem staat de Parade, inclusief voortent, binnen vijf minuten. Vervolgens komen we bij de Allure. Deze wagen is geschikt voor 4 tot 8 personen met royale slaapplaatsen. De voortent en vouwwagen hebben op de camping een totale oppervlakte van bijna 25 vierkante meter.

Meer info: www.alpenkreuzer.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!