Alpenkreuzer vouwwagens

Alpenkreuzer, de moeder aller vouwwagens, komt van oorsprong uit het voormalige Oost-Duitsland. Sinds 1958 importeerde het bedrijf Eelart Kramer Sliedrecht (EKS) deze tentwagens. Na wat omzwervingen is het merk nieuw leven ingeblazen, met drie modellen.

In de tachtiger jaren beleefden de broers Kramer van EKS gouden tijden: jaarlijks werden er zo’n 4.000 Alpenkreuzers verkocht. Na de Duitse hereniging staakte de productie in Olbernhau. Toch duurde het nog bijna vijftig jaar voor in 2006 een einde kwam aan het merk, door afnemende belangstelling. Na het faillissement nam de firma Gerjak het merkrecht over om in 2012 eveneens met een faillissement te eindigen. Vervolgens verkreeg voortentfabrikant Doréma de merkrechten en lanceerde in 2017 drie nieuwe modellen die in Radomlje (Slovenië) gebouwd worden. In 2021 ging het modellenportfolio opnieuw op de schop.

VOUWWAGENMODELLEN

In dat jaar werden de Campfire, de OpenAir en de Waterfront gelanceerd. De Alpenkreuzer Campfire is geschikt voor gezinnen of vrienden die erop uit willen voor een avontuurlijke kampeervakantie. Er is plaats voor vier tot zes personen. De OpenAir onderscheidt zich met een bijzondere vormgeving, voorzien van een hybride-AIR-frame. Bijzonder zijn de grote raampartijen waardoor je vel uitzicht naar buiten hebt. De OpenAir is geschikt voor twee tot zes personen. Dan komen we bij de blauwe Waterfront, de compactste Alpenkreuzer die uitbreidbaar is zodat ook toekomstige (klein-)kinderen een slaapplek kunnen vinden.

Meer info: www.alpenkreuzer.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.