Dethleffs en Bürstner winnen ‘Oscar’ van de kampeerbranche

ANWB Camper en Caravan van het jaar 2022

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs maakte de ANWB de winnaars bekend van de verkiezingen Caravan en Camper van het Jaar 2020. ‘ANWB Camper van het Jaar’ werd de Bürstner Lyseo-M Harmony Line 660. Bij de ‘ANWB Caravan van het Jaar’ viel de Dethleffs Nomad 490 BLF in de prijzen. De jaarlijkse onderscheidingen voor de meest vernieuwende kampeermiddelen werden door tv-presentator Sander Janson uitgereikt op het grootste kampeerevent van Nederland.

ANWB Camper en Caravan van het Jaar-winnaars Robert Klaver (Bürstner) en Bart Haarman (Dethleffs).

De winnende camper en caravan zijn gekozen door twee afzonderlijke jury’s. In elke jury zitten ervaringsdeskundigen en journalisten met ruime ervaring in de camper- en caravanmarkt. De jury heeft de keuze bepaald uit alle modellen die voor 2020 nieuw of sterk vernieuwd zijn. Beoordelingscriteria zijn onder meer: innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit, technische kwaliteit van het kampeermiddel, gebruiksmogelijkheden en de prijs-kwaliteitverhouding.

ANWB Camper van het Jaar 2020: Bürstner Lyseo-M Harmony Line 660

ANWB Camper van het Jaar: Bürstner Lyseo-M Harmony Line 660.

De jury over de Camper van het Jaar: “Studie en praktijk hebben elkaar gevonden in de Bürstner Lyseo M Harmony Line. Het interieur straalt een en al relaxen uit mede door de luxe en complete uitrusting. Naast het zogenaamde Franse bed (een tweepersoonsbed in de lengterichting – red.) bevindt zich een grote toiletruimte die de gebruiker, door het omklappen van de spiegelwand, omtovert tot een riante, afgescheiden douche. De camper heeft voorin een extra hoog plafond. Extra waardering krijgt het meubelelement bij de ingang met onder meer een centraal bedieningspaneel, tv-plek, magnetische glazenhouders, flessenhouder en bergruimte. Autoliefhebbers zullen kicken op de nieuwe 105 kW (143 pk) Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving en een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen. Met 450 kg aan laadvermogen is deze zeven meter lange camper rustig te voorzien van allerlei extra’s zonder het maximaal toegestane gewicht te overschrijden.” 

Meer informatie over Bürstner.
Prijs vanaf € 83.350

ANWB Caravan van het Jaar 2021: Dethleffs Nomad 490 BLF

ANWB Caravan van het Jaar: Dethleffs Nomad 490 BLF.

De jury over de Caravan van het Jaar: “Dethleffs brengt de succesvolle Nomad-serie op een hoger plan met moderne en sfeervolle indelingen. Het ontwerp toont lef: traditioneel donker houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. Vooral de Nomad 490 BLF met Frans bed wordt door de jury zeer gewaardeerd. Topkoks zullen jaloers zijn op de ruime keuken die bijzonder goed is geoutilleerd met een grote koelkast en veel werk- en bergruimte. Keuken en zitgroep baden in licht dat via voorraam, dakvenster en dakluik binnenvalt. Let vooral ook op het plafondpaneel dat één geheel vormt met dakvenster en dakluik en dat is voorzien van indirecte sfeerverlichting. Een lage kast naast de deur zorgt voor nog meer ruimtelijk effect. Het exterieur voldoet met een design achterbumper met ledverlichting, een standaard serviceluik en een hagelbeschermend dak aan hedendaagse eisen.”

Meer informatie over Dethleffs
Prijs vanaf € 26.790.

In het ANWB kampeermagazine Kampeer en Caravan Kampioen (verschijningsdatum 31 oktober 2020) worden beide winnaars uitgebreid beschreven.

Een dealer in jouw omgeving vind je in de dealerlocator.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.