ADRIA EN EURA MOBIL VALLEN IN DE PRIJZEN

Tijdens de verkiezingen ‘Caravan en Camper van het Jaar 2021’ zijn de merken Adria en Eura Mobil in de prijzen gevallen. Dat maakte de ANWB vandaag bekend.

Bij de caravans ging de prestigieuze titel naar de Adria Adora, waarbij de hele serie zich ‘Caravan van het Jaar 2021’ mag noemen. ‘Camper van het Jaar 2021’ werd de Eura Mobil Activa One 650 HS. De winnende camper en caravan zijn gekozen door twee afzonderlijke jury’s met daarin ervaringsdeskundigen en journalisten met ruime ervaring in de camper- en caravanmarkt. De jury heeft de keuze gemaakt uit alle modellen die voor 2021 nieuw of sterk vernieuwd zijn. Beoordelingscriteria zijn onder meer: innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, het ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit, technische kwaliteit van het kampeermiddel, de gebruiksmogelijkheden en de prijs-kwaliteitverhouding.

Adria Adora – ANWB Caravan van het Jaar 2021
Adria’s Adora-serie is al jaren een verkoopsucces. Een nieuwe generatie dient zich aan in modeljaar 2021: de caravan is vanbuiten en vanbinnen gemoderniseerd, deels geïnspireerd op ideeën in Adria’s vorig jaar geïntroduceerde topmodel, de Astella. De nieuwe Adora is verkrijgbaar in elf indelingen.
Dit vindt de jury: “Aerodynamische details zoals de futuristisch ogende voorspoilers en de geïntegreerde handgrepen en bumper achter, zijn gunstig voor de windafwikkeling. Dat komt de rijeigenschappen ten goede. Bijzonder is het glasoppervlak aan de voorzijde dat tot ver op het dak is doorgetrokken. Alle modellen zijn voorzien van een elegant en ruimtelijk interieur. De keuken onderscheidt zich als een zelfstandig element door een eigen kleurstelling en ontwerp. Praktisch: aan een rondom bevestigde aluminium strip kun je op overal bijbehorende bakjes en legplankjes vastmaken. Wat verder opvalt zijn de verbeterde bergruimtes met handige lades en de geoptimaliseerde badkamer met sfeerverlichting, verwarming, ergonomisch toilet en opklapbare wastafel.” Caravans uit de winnende Adora-serie starten bij € 23.995
Meer lezen over Adria kun je hier.

Eura Mobil Activa One 650 HS – ANWB Camper van het Jaar 2021
De Eura Mobil Activa One is een alkoofcamper: een model dat vooral populair is in de verhuurmarkt omdat ze doorgaans zes of zelfs zeven slaapplaatsen hebben. Bijzonder aan het winnende model – de 650 HS – is dat Eura Mobil voor een compleet andere insteek heeft gekozen met daarin verschillende trends uit de camperbranche. Zo is de camper voorzien van de in populariteit groeiende rondzit achterin en heeft de camper ruime enkele bedden in de alkoof. Doordat de bedden geen onderdeel uitmaken van de woonruimte resulteert dit in een ruim interieur met opvallend veel leefruimte, terwijl de camper ook compact is te noemen met een lengte van slechts 650 meter.
Dit vindt de jury: “De Eura Mobil is een goed doordachte alkoofcamper met een lengte van slechts zeseneenhalve meter. Hoewel het interieurconcept al van andere merken bekend is, valt de Activa One op door zijn prijs. Rijbewijs B voldoet en dat maakt hem bereikbaar voor een groot publiek. De degelijke bouwwijze uit duurdere camperseries is in dit model onveranderd toegepast. De afwerking van de volledig verlijmde, houtvrije opbouw maakt indruk. Eura Mobil voorziet zijn campers van een dubbele bodem met extra bergruimte en plek voor de technische installaties. Samen met een schuifdeur die de cabine scheidt van de goed geïsoleerde opbouw, maakt dit de camper ook geschikt voor winterkamperen. In de alkoof bevinden zich eenpersoonsbedden in de lengterichting, die via stevige traptreden bereikbaar zijn. Een comfortabele rondzit achterin biedt volop zitplek, waarbij het ruimtelijk effect en de rondom geplaatste en geïsoleerde vensters het verblijf onder alle weersomstandigheden veraangenamen.” De Eura Mobil Activa One 650 HS heeft een vanafprijs van  € 72.950
Meer lezen over Eura Mobil kun je hier.