Dit weekend zijn we weer op tv met Camp to Go en dat doen we vanuit… Denemarken! We gaan op pad met Sander Janson, die elke week twee families meeneemt naar een Deense camping, steeds met een ander kampeermiddel. De uitzending is zaterdag (26 febr) 17u op RTL4 en de herhaling meteen erna op zondag (27 febr, 11.30u).

In de tv-aflevering van dit weekend volgen we de zusjes Susan en Marit Appelman die voor het eerst met een caravan op pad gaan. En we kijken mee met de familie Middelweerd die met hun drie kinderen richting Noord-Jutland reizen. De oudste zoon Hugo (10 jaar) gaat voor het eerst alleen in een tentje slapen. Hoe gaat dat bevallen?

SUSAN EN MARIT APPELMAN
Susan en Marit Appelman zijn hechte zussen en doen veel dingen samen. Op vakantie gaan, bijvoorbeeld. Het zijn actieve dames en ze hebben samen de grootste lol. Susan houdt van fietsen en dan niet zomaar een blokje om, want ze heeft de Mont Ventoux in Frankrijk bijvoorbeeld al twee keer beklommen. Niet heel gek dat de dames hun eigen fietsen meenemen tijdens hun vakantie in Denemarken. Die passen prima op de fietsendrager van de Adria caravan waarmee ze op stap gaan: een caravan die bovendien is uitgerust met een muziekinstallatie die je met je eigen telefoon kunt bedienen – handig om zo je eigen playlist te kunnen streamen. Maar de caravan heeft nog veel meer aan boord en meer daarover lees je hier. Behalve fietsen – en muziek luisteren – wandelen Susan en Marit graag, ze houden van suppen, mountainbiken en hardlopen. “Maar we eindigen elke keer weer op een terras, met een wijntje”, lachen ze. Want dat is ook een grote liefhebberij: een terrasje pakken, gezellig samen kletsen tot diep in de nacht, met een wijntje erbij. Benieuwd hoe het de meiden gaat bevallen in Denemarken? Kijk dan dit weekend naar Camp to Go.

FAMILIE MIDDELWEERD
De familie Middelweerd bestaat uit moeder Irene (39), vader Coen (40), de sportieve Hugo (10), de nieuwsgierige Olivier (8) en de vrolijke Babette (6). Ze zijn dol op het buitenleven, om nieuwe dingen te ontdekken. Leuk om te weten is dat Irene en alle kinderen hockey spelen spelen. Het is een actieve familie: als het zonnetje schijnt gaan ze graag naar het strand of zwembad, ze vinden het leuk om te wandelen en als het maar even kan zijn de kinderen te vinden op de grote trampoline die pappa Coen in de tuin heeft geïnstalleerd. Nou, qua trampolinespringen kunnen ze in Denemarken hun lol op, want bijna elke Deense camping heeft wel zo’n opblaasbaar springkussen staan. De Middelweerdjes gaan op stap met een Knaus caravan die van alle gemakken is voorzien. Meer daarover lees je hier. En Coen? Die gaat deze vakantie voor het eerst in een tentje slapen, stoerrr! Benieuwd hoe dat bevalt? Je ziet het bij Camp to Go.

Hier kun je alvast meer lezen over de campings van dit weekend: waar ze liggen en wat er zo bijzonder aan is. Aflevering 9 van Camp to Go zie je zaterdag 26 februari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 27 februari om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken.