Deze caravans zie je zaterdag op RTL4

Aanstaande zaterdag (26 februari, 17u, RTL4) is Camp to Go weer op tv! Dan neemt Sander Janson twee zussen én een sportieve familie mee naar twee campings in Denemarken. In deze blog vertellen we meer over de caravans van de aflevering van zaterdag.

Adria Aviva
Dit is de Adria Aviva, een heerlijke gezinscaravan met een vast tweepersoonsbed in de breedte, met een lengte van maar liefst 215 centimeter. Omdat je de van de dinette ook nog een bed kunt maken, zijn er maar liefst vier slaapplaatsen in deze caravan – ideaal voor het hele gezin! De Aviva heeft bovendien Europese Innovatie Award gekregen. Niet alleen omdat de caravan rijkelijk is voorzien van luxe accessoires, maar er zitten ook allemaal slimme dingen in. Zoals een muzieksysteem met luidsprekers en een Bluetooth versterker, zodat je vanaf je eigen telefoon muziek kunt streamen. En verder heeft elk lichtspotje een USB-aansluiting – handig om je telefoon, tablet of je camera op te laden. Goed om te weten is dat élke Adria is uitgerust met een badkamer met toilet en douche – standaard! Achterin heb je een goed uitgerust keuken met een 140 liter koelkast plus vriesvak. Natuurlijk heeft de caravan ook verwarming aan boord, je kunt ‘m eventueel zelfs bestellen met vloerverwarming. Een boiler behoort ook tot de standaarduitrusting – zo heb je warm water voor de vaat en je kunt lekker warm douchen. De caravan is 2,30 meter breed en hij heeft gladde aluminium zijwanden die de caravan een strak uiterlijk geven. Adria caravans hebben standaard een polyester dak – dat biedt een betere bescherming tegen hagel. Rijklaar weegt deze caravan 1027 kilo, en je mag ‘m beladen tot 1350 kilo. Dat levert je dus ruim 300 kilo laadvermogen op, en dan heb je ook de hele achterbak van de auto nog tot je beschikking! Meer over Adria caravans én campers vind je hier.

Knaus Südwind 60 years
De Knaus Südwind is een legende in het kampeerwereldje: de caravan maakt al tientallen jaren deel uit van het portfolio van de Duitse fabrikant en is jaar na jaar verbeterd. Dit model, de 500 EU, is 7,27 meter lang inclusief de dissel en hij heeft een breedte van 232 centimeter – daarmee rij je nog comfortabel over provinciale wegen. Opvallend aan modeljaar 2022 is de zwarte lijst langs het dak, stoere zwarte accenten en grote 17 inch wielen – dat maakt de Südwind tot een bijzondere verschijning. De caravan weegt leeg 1.400 kilo rijklaar en je kunt ‘m desgewenst beladen tot 1800 kilo. Binnen heeft de caravan twee enkele bedden aan de voorzijde, van 210 en zelfs 218 cm lengte. De bedden kun je ook aan elkaar koppelen, zodat een enorm bed ontstaat. De achterkant van de caravan biedt plaats aan een comfortabele rondzit die je desgewenst tot een tweede tweepersoonsbed kunt ombouwen. In het midden zien we een royale keuken met daar tegenover een badkamer met toilet en douchemogelijkheid. Veel aandacht is er bij Knaus voor luxe veiligheid: de caravan heeft een waterfilter zodat je veilig uit de drinkwatertank kunt drinken, er is een rookmelder aan boord, een reservewiel, een stabilisatorkoppeling zorgt voor een veilig weggedrag en de caravan is uitgerust met slim neuswiel met ingebouwde disselweger. De caravan is een zogenaamde 60 years edition: uitgevoerd met allerlei accessoires, waaronder een hordeur, ambienteverlichting en nog veel meer. Stuk voor stuk accessoires waar je blij van wordt als kampeerder en dat levert je ook bog ‘ns een prijsvoordeel op van ruim 6.000 euro. Meer over Knaus caravans en campers vind je hier.

Tot zo ver de kampeermiddelen van komend weekend. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook de families aan je voor! Aflevering 9 van Camp to Go zie je zaterdag 26 februari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 27 februari om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken.