Kamperen in Denemarken: dat zou je zelf ook weleens moeten proberen! Dit weekend kun je dat zien als Sander Janson voor Camp to Go op pad gaat met drie beginnende kampeerfamilies. De uitzending van zaterdag (19 maart) begint om 17u (RTL4) en de herhaling zie je meteen erna, op zondagochtend om 11.30u. Hier stellen we de tv-sterren alvast aan je voor.

FAMILIE GRAPER
Met de familie Graper kon je vorig weekend al kennismaken in het Camp to Go tv-programma. Toen lieten ze zien dat je prima met een baby kunt gaan kamperen. Het gezin bestaat uit Nathalie en Wesley, en hun drie zonen (6), Stijn (3) en de kersverse Wout die net 3 maanden oud is. Ze gaan met een Camp-let vouwwagen op stap naar Noord-Jutland en nog voor ze vertrokken waren ze daar al enthousiast over. Een grote hobby van Nathalie en Wesley is geocaching, waarbij je met een GPS in de hand op zoek gaat naar verborgen schatten. Zo kom je op de mooiste – en gekste – plekken en je bent lekker sportief bezig, want daar zitten flinke wandelingen (lees: speurtochten) tussen. Nathalie houdt verder van fotograferen en Wesley is een voetbalfanaat. En van hun oudste zoon Jens kunnen we vertellen dat je ‘m niet blijer kan maken dan met buitenspelen – er zit zelfs een kleine ‘Freek Vonk’ in hem verstopt, want Jens is voortdurend op zoek naar wormpjes en insecten. Of hij die ook in Denemarken kan vinden, zie je komend weekend bij Camp to Go, als ze een Camp-let vouwwagen gaan uitproberen.

FAMILIE LANGENDIJK
De familie Langendijk is een ondernemend gezin dat er graag op uit trekt. Ze zijn met z’n drietjes: Marilyn en haar man Wijnand, plus hun zoon Jesse (12 jaar). Marilyn moet je niet in het donker tegenkomen, want ze doet aan kickboxen en ze zit wekelijks een paar keer in de sportschool. En dat moet ook wel, want na een heftig auto-ongeval doet deze ‘tough cooky’ er alles aan om fit te blijven. Wijnand houdt van sportvissen – hij reist minstens één keer per jaar naar Denemarken om te gaan vissen met vrienden. En als-ie wat vangt dat de moeite is, dan belandt het op de bbq. Of in de pan – want Wijnand houdt ook van koken. Zoon Jesse is een trampoline-fan en niet zomaar eentje: twee keer per week krijgt hij daar les in. Daarmee komt Jesse goed weg in Denemarken, want de meeste campings hebben een zo’n opblaasbaar kussen waar je de hele dag op kunt springen. Hij kan dus z’n hart ophalen en de andere kinderen imponeren met z’n salto’s.

FAMILIE DROST
Een gezellig stel uit Rotterdam – zo kun je Nikita en Mike goed omschrijven. Mike werkt in een grote kampeerwinkel en Nikita heft twee banen: ze werkt in een restaurant én in een ziekenhuis. En ze is ook nog eens de creatiefste van de twee, want ze houdt van breien en ze doet aan ‘diamond painting’: daarmee maak je schilderijen met behulp van kleine gekleurde steentjes. Verder is ze een fanatiek supper – ze heeft haar eigen Stand Up Paddling-board – en ze houdt van zwemmen en skeeleren. Mike is een hardloper, hij zit wekelijks in de sportschool en net als Nikita houdt-ie ook van suppen. Mike heeft ook een eigen YouTube-kanaal waar hij z’n avonturen op bijhoudt. In Denemarken gaan ze een Isabella TimeOut uitproberen.

Tot zo ver de tv-kandidaten. De laatste aflevering van het tweede tv-seizoen van Camp to Go zie je zaterdag 19 maart om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 20 maart om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken. Meer info over kamperen in Denemarken vind je hier en hier.
En als je zelf ook ‘ns wilt meedoen met Camp to Go, dan kun je je hier aanmelden. Want we zijn al begonnen met het selecteren van kandidaten voor het derde seizoen van Camp to Go!