Drenthe telt de meeste caravans en campers

Uit cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) concludeert het Algemeen Dagblad dat in Drenthe relatief de meeste caravans en campers staan geregistreerd. Zo heeft in de Drentse gemeente De Wolden maar liefst 11,5 procent van de rijbewijshouders een caravan of kampeerauto in bezit!

Kamperen is populairder dan ooit, dat zal je niet ontgaan zijn. In de eerste helft van 2024 noteerden we een plus van 7 procent in de verkopen van nieuwe campers en caravans. Daarnaast zijn er in Nederland per hoofd van de bevolking veel meer campings dan in de rest van Europa, met uitzondering van het eveneens kampeergekke Kroatië. Maar waarom vind je nou juist in Drenthe het grootste aantal kampeermiddelen? Volgens het AD heeft dat te maken met ‘drentenieren’: één op de drie huishoudens in Drenthe is met pensioen, alleen in Zeeland zijn het er ook zo veel. Maar in absolute cijfers is de groep gepensioneerde Drenten groter, én hebben ze per jaar ook nog eens honderden euro’s meer te besteden, aldus cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). “Vooral ouderen hebben een caravan of camper, en Drenthe is de meest vergrijsde provincie van Nederland”, zegt econoom van de ING Bank in de krant. Dat verschuift de laatste jaren wel een beetje: “Sinds corona stijgt het caravan- en camperbezit onder jongeren.”

Wil je weten hoeveel caravans en campers er in jouw gemeente zijn? Dat kun je checken op de site van het AD.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!