7% meer nieuwe caravans en campers in Nederland

De kampeer-community blijft maar groeien! In de eerste helft van 2024 werden er in Nederland bijna 5.800 nieuwe campers en caravans verkocht. Dat is een stijging van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en BOVAG. “Vrijheid, blijheid, met je eigen bed in je eigen onderkomen op pad.”

Voorzitter Leo Diepemaat van de KCI zei verder bij de presentatie van de cijfers: “Wij kampeerders kunnen gaan en staan waar we willen, we kunnen én gaan op elk gewenst moment naar de plek waar we graag willen vertoeven.” In het eerste halfjaar van 2024 reden bij dealers 1.582 nieuwe kampeerauto’s de showrooms uit en dat betekent een toename van bijna 12,5 procent in vergelijking met de eerste zes maanden vorig jaar. Verder werden er 4.207 nieuwe caravans afgeleverd, oftewel 5% meer dan een jaar geleden. Daarnaast wisselden er nog ruim 19.000 tweedehands campers en bijna 24.500 gebruikte caravans van eigenaar; dat is in beide gevallen ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar.

Lees hieronder verder om te zien welke merken het populairst zijn in Nederland.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

Top-5 merken

De meest verkochte merken bij de campers dit jaar tot en met juni waren:

1. Adria met 16,7% marktaandeel
2. Hymer (9,3%)
3. Capron* (9,2%)
4. Knaus (7,8%)
5. Dethleffs (5,3%)

* Capron is de moedermaatschappij van de merken Sunlight en Carado.

Bij de nieuwe caravans waren dit tot en met juni de populairste merken:

1. Hobby met 20,3% marktaandeel
2. Fendt (18,6%)
3. Knaus (12,1%)
4. Dethleffs (7,2%)
5. Eriba (7,0%)