Gesjouw met chemisch toilet verleden tijd?

Een bekend beeld op elke camping: mannen (ja, dames: bijna altijd klaren de mannen deze klus!) die sjouwen met de volle cassette van het chemisch toilet. Al dan niet met een handvat à la rolkoffertje en al dan niet met een lekspoor achter zich aan en met plastic handschoentjes aan. Om vervolgens op de ‘stortplek’ meerdere pogingen te ondernemen om toch ook het wc-papier eruit gespoeld te krijgen. Maar dankzij een nieuwe uitvinding van Knaus en Weinsberg zou dat beeld wel eens verleden tijd kunnen zijn. Welkom, ‘Cleanflex’! 

Het nieuwe Cleanflex-systeem is vanaf modeljaar 2025 standaard op nieuwe modellen van Knaus en van hun zustermerk Weinsberg. En dat betekent dat je geen water meer nodig hebt voor het doorspoelen van het toilet en dat je ook niet meer met een volle cassette over de camping hoeft te zeulen. Cleanflex maakt namelijk gebruik van speciale foliezakken die na elke boodschap automatisch worden afgedicht en opgeborgen. Zonder nare geurtjes, zonder spoelwater en zonder chemische middeltjes. De grotendeels recyclebare zakken kun je gerust enkele dagen laten ‘rusten’, voordat je ze gewoon bij het restafval gooit. Kopers van de spiksplinternieuwe Knaus Cascan en van de Weinsberg X-pedition krijgen Cleanflex standaard geleverd en op andere modellen van de twee fabrikanten is het systeem vooralsnog optioneel. Hieronder zie je een foto van het revolutionaire systeem.

Wat denk je ervan? Komt er zo eindelijk een einde aan het typische schouwspel op de camping?

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!