Kamperen in de meivakantie: op de bonnefooi de zon achterna!

Kamperen wordt alsmaar populairder, niet alleen onder de Nederlanders, maar in heel Europa. Dat is natuurlijk mooi, maar brengt ook één belangrijk nadeel met zich mee: in het hoogseizoen zijn veel campings VOL. Maar in de Nederlandse meivakantie kun je vaak gewoon nog op de bonnefooi op pad, lekker de zon achterna!

Foto: Valamar camping Krk

Geen meivakantie in andere landen

De meivakantie betekent voor veel scholen dat de kinderen van Koningsdag tot en met Hemelvaart vrij zijn. En als je zelf niet op de vrijmarkt gaat staan of naar een Bevrijdingsfestival wil, dan is dat een perfecte gelegenheid om met het hele gezin een of twee weken heerlijk te gaan kamperen! Maar waar naartoe? Dat is nou het mooie van deze periode: in de meeste andere Europese landen hebben ze geen meivakantie, dus je hebt volop keus zonder dat je ver van tevoren een populaire camping moet reserveren. Sterker nog: je kunt gewoon aan de hand van de weerberichten op het allerlaatste moment bepalen waar je naartoe gaat. Gaat het zonnetje schijnen langs de Middellandse Zee? Hop, op naar het zuiden! Blijft het in Nederland mooi weer? Dan gewoon lekker vakantie in eigen land!

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

Tips voor Nederlandse campings

Als je hartje zomer per se naar die ene camping wilt of naar dat populaire gebied, dan moet je tegenwoordig vaak al in november of december je plekje vastleggen. Kamperen in de meivakantie zorgt voor veel meer flexibiliteit. Tot kort van tevoren kun je beslissen of je wel of niet gaat, en waar naartoe dan. In Nederland kan het eind april en begin mei prachtig weer zijn, maar de kans op regen en lage temperaturen blijft aanwezig. Ook verder zuidwaarts in Europa zou het wel eens wisselvallig kunnen zijn. Maar een ding is vrijwel zeker: het is nooit overál in Europa tegelijkertijd slecht weer. Er is altijd wel een land of gebied op rijafstand waar het wél mooi weer is. Check ruim voor vertrek regelmatig verschillende weer-apps om te kunnen bepalen waar je het beste naartoe kunt rijden. En mocht het uiteindelijk toch tegen (gaan) zitten op die plek, dan pak je gewoon de boel weer in en rij je een paar honderd kilometer verder. Dat is de vrijheid van kamperen!

Kies je met de kinderen uiteindelijk sowieso voor kamperen in Nederland tijdens de meivakantie, dan zijn er ook voldoende campings met bijvoorbeeld een overdekt zwembad of zelfs een subtropisch zwemparadijs. En met heel veel andere indoor-activiteiten. Wil je inspiratie opdoen? We hebben hier per provincie een aantal top-campings voor je op een rijtje gezet.