Camp to Go tv op RTL4: 2 campers, 1 tent. En wat voor eentje!

Twee luxe campers en een oppompbare tent. Daarmee stuurt Sander Jansen komend weekend nieuwe families op kampeeravontuur, op drie Nederlandse campings. Aanstaande zaterdag kun je hun belevenissen volgen op RTL4 (8 januari 17u). En de herhaling zie je zondagochtend 9 januari, 11.30u. Hier lees je meer over de kampeermiddelen.

Italiaanse luxe – Laika EcoVIP

Laika-campers is een onderdeel van de Erwin Hymer Group en ze worden gebouwd in Italië, in Toscane. Laika valt vooral op door allerlei designdetails die je niet bij andere merken tegenkomt – de Italianen staan nou eenmaal bekend om design en dat zie je dus ook in deze Laika EcoVIP: aan de kleuren van de meubels, de stoffering en mooie details zoals subtiele bronskleurige strips, speciale handgrepen en kledinghaakjes – allemaal nét even anders. De EcoVIP waar onze tv-hoofdpersonen mee op pad gaan is voorzien van enkele bedden achterin, waar je heel makkelijk een groot tweepersoonsbed van kunt maken. In het woongedeelte kun je een tweede hefbed bestellen, dat onzichtbaar in het plafond is weggewerkt. Dat zoeft heel makkelijk naar beneden en dan kun je met vier personen op vakantie. De stahoogte binnen is 2-meter-10 en onder het hefbed nog steeds zo’n 1,90 meter. De camper is bijna 7 meter lang en 225 centimeter breed – daarmee stuur je comfortabel over die Italiaanse landweggetjes, met he gewone B-rijbewijs. En door de geïsoleerde dubbele bodem is de Ecovip ook prima geschikt voor de wintersport.
Hier lees je meer over Laika campers. En hier vind je de dealers.

Oppompgemak: de Karsten Family+

De Karsten Family+ is één van de topmodellen uit de tentenfabriek in Zwaag, Noord-Holland. Karsten bestaat al 40 jaar en is bekend geworden door hun uitvinding van de oppompbare tent. En dat concept is nog steeds uniek, want je blaast ze niet op, zoals veel andere merken inmiddels ook doen, maar een Karsten pomp je vol onder druk, zoals een autoband – tot wel 4 bar. Hierdoor staan ze niet alleen supersnel, maar ook ontzettend stevig. En dat zonder dat je meteen het zweet op je rug hebt. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen, van zo’n 2 bij 2 meter tot zelfs 4 bij 4 meter en je kunt ‘m uitbreiden met verschillende luifels en koppelmodules, waardoor je er bijvoorbeeld ook een kindertent aan vast kunt ritsen. De Family+ heeft de meeste slaapruimte van allemaal: hij heeft een joekel van een masterbedroom en een gekoppelde tweede slaapkamer voor de kinderen, die ook los opgezet kan worden. Dan zet je ‘m niet meer aan maar naast de basistent. De Karsten Family+ heeft 210 cm stahoogte en hij heeft een vast kuipgrondzeil, zodat je droge voeten houdt als het een keer regent. En door dat grondzeil kruipen er ook geen insecten naar binnen. Enne: een Karsten tent is een 100 procent Nederlands product: ‘made in Holland en gemaakt van onverwoestbaar TenCate-tentdoek!
Hier lees je meer over Karsten Tenten. En hier vind je de dealers.

De ideale reisgenoot: Adria Matrix Axess 670 SL

Met deze Adria Matrix Axess kun je met z’n vijven op pad: hij heeft vijf slaapplaatsen en deze camper heeft ook 5 goedgekeurde zitplaatsen, elk dus met z’n eigen veiligheidsgordel – dat zie je niet vaak bij campers. Adria noemt dit type camper een ‘crossover’ en dat komt doordat er een hefbed in het plafond van de halfintegraalcamper is verstopt. Dat is dus het tweede tweepersoonsbed, want achterin zit er nog eentje: met enkele bedden waar je ook een heel groot bed van kunt maken van bijna 2 bij 2 meter. De camper is gebouwd op een onderstel van Citroën met een sterke 2,2 liter dieselmotor die aan de laatste milieueisen voldoet. Binnen heb je veel daglicht, door de ramen maar ook door het grote panoramavenster dat boven de voorruit zit. Prettig in deze wagen is dat-ie een gescheiden toilet en een aparte douche heeft – je hebt dus lekker de ruimte in deze camper. Hij is nét geen 7,40 meter lang, 2,30 meter breed en rijklaar weegt-ie in de basisuitvoering 2.963 kilo. Dus genoeg ruimte voor vakantiebagage, want je mag ‘m beladen tot 3.500 kilo. En dan kun je ermee op pad met je normale B-rijbewijs.
Hier lees je meer over Adria campers en hier kun je de dealers vinden.

Tot zover de kampeermiddelen. Morgen lees je meer over de tv-families van komend weekend. Camp to Go zie je zaterdag 8 januari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 9 januari om 11.30u. Ook op RTL4. Tot dan!