Kamperen in eigen land: er ontstaan weer mogelijkheden

We hádden natuurlijk allang weg moeten zijn, met onze caravans, vouwwagens, tenten en campers. Maar corona gooide roet in het eten en hoe! Toch lijken we over de grootste piek heen te zijn. Voorzichtig komen er weer mogelijkheden.
Kamperen bij de boer
Je eigen veilige reiscapsule
Hoe de vakanties er op de lange termijn uit gaan zien, weet niemand. Op de korte termijn zullen de grenzen nog wel even gesloten blijven. Maar we hoéven de grens niet over, want Nederland is een fantastisch kampeerland. Inmiddels druppelt heel voorzichtig het besef door dat we de anderhalvemetersamenleving misschien nog wel beter kunnen naleven op de campings, vooral als je in de stad woont. Met de caravan of camper heb je dan je eigen veilige reiscapsule onder handbereik.

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief met leuke campaings, kampeertips, vakantieregio’s en de laatste nieuwtjes over kamperen.

[mk_button dimension=”flat” size=”medium” url=”https://www.camp-to-go.nl/inschrijven-nieuwsbrief/” align=”center” bg_color=”#9fc937″ btn_hover_bg=”#252525″]INSCHRIJVEN[/mk_button]
Selfsupporting
Laat er geen misverstand over bestaan: ook bij Camp-to-Go zien we de noodzaak om onnodige verplaatsingen te voorkomen. Om het virus niet verder te verspreiden, om de zorg op de plek van bestemming niet verder te overbelasten. Maar nu we over de ergste piek heen zijn, zien we ook de eerste mogelijkheden ontstaan. Steeds meer campings openen hun poorten en juist op die plekken heb je alle ruimte. Daarbij komt dat Nederlandse kampeerbedrijven als geen ander kunnen inspelen op de RIVM-regels. Natuurlijk: gemeenschappelijke ruimten, zoals restaurant, zwembad en sanitairgebouwen zijn nog steeds gesloten op last van de overheid. Maar als kampeerder kunnen we in dit soort tijden ook prima zonder – immers: we hebben alles zelf aan boord. We koken in onze eigen keuken, we doen er de afwas en de meeste caravans en campers zijn uitgerust met een eigen toilet, douche en/of wasgelegenheid. Als kampeerders zijn we volledig zelfvoorzienend en we daarmee voelen ons bevoorrecht: er is geen andere groep vakantievierders met dezelfde voordelen.
Kampeerders zijn bevoorrecht
Wij denken dat er door de coronacrisis veel zal gaan veranderen als het om vakanties gaat. Vliegreizen en trips per touringcar bijvoorbeeld: door de krappe stoelen zit er tussen jouw neus en die van de buurman nog geen 45 centimeter en je voor- en achterbuurman zitten hooguit zestig centimeter van je verwijderd. Maar denk ook aan de massale buffetrestaurants en andere gemeenschappelijke ruimten in hotels of aan boord van luxe cruiseschepen – ook daar is afstandhouden vrijwel onmogelijk. En dan hebben we het nog niet gehad over de milieubelasting van vlieg- en cruisevakanties. Is het je opgevallen hoe de natuur reageert op zo weinig vliegverkeer?

Veilig op reis
Kampeervakanties met de caravan, camper, tent en vouwwagen zijn de veiligste manieren van vakantievieren. Je zit niet hutjemutje met onbekende mensen in een vliegtuig of touringcar, je hoeft nergens aan te schuiven in de rijen voor een buffet, en je bent van niemand afhankelijk als het gaat om eten, drinken, toiletbezoek of douche. Kampeerders hebben volop mogelijkheden om afstand te houden, om besmettingen te voorkomen: je caravan of camper als veilige cocon met alle noodzakelijke voorzieningen aan boord. Je eigen hotelkamer op wielen, met je eigen bed, je eigen keuken, je eigen sanitaire voorzieningen. En ook met tent of vouwwagen ben je behoorlijk zelfvoorzienend met je PortaPotti, douchetent of op campings met privésanitair – een prettig gevoel.
Nederland kampeerland
Nederland is een prachtig vakantieland vol verrassende bestemmingen en ons land beschikt bovendien over de beste campings van Europa, een groot aantal heeft zelfs met privésanitair op de staanplaatsen. Wel doe je er goed aan vooraf te informeren naar de mogelijkheden en meestal is – ook met camper en caravan – een reservering noodzakelijk, zodat de camping je verblijf kan voorbereiden waardoor er geen onverwachte toeloop aan mensen ontstaat, bijvoorbeeld bij de campingreceptie. Daarom wordt de komende periode hét moment om op ontdekking te gaan in eigen land! Speciaal voor jou hebben we de leukste 20 campings in Nederland op een rij gezet. En heb je aanvullingen? Mail dan naar info@camp-to-go.nl, liefst met foto. Dan vullen we de lijst aan!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.