Groen kamperen in Duitsland

Voor veel Nederlanders is Duitsland een populair vakantieland: per jaar zijn we goed voor zo’n 11 miljoen overnachtingen bij de buren. De laatste 10 jaar is het aantal overnachtingen op Duitse campings met maar liefst 35 procent gestegen, aldus het Duitse Bureau voor Statistiek. Met 5,6 miljoen campingovernachtingen is Beieren favoriet.

Dat steeds meer kampeerders kiezen voor Duitse campings heeft te maken met de overnachtingstarieven op campings, aldus het Duits Verkeersbureau. In het hoogseizoen kampeer je op sommige campings al voor 19,25 euro per nacht. Een trend in Duitsland is de opkomst van Eco-campings: milieuvriendelijke campings die hun footprint zo klein mogelijk maken, onder meer door CO₂ uitstoot te beperken en gebruik te maken van windenergie, waterkracht en stroom uit zonnepanelen. Duitsland telt 182 eco-campings en de grootste concentratie vind je in Mecklenburg-Vorpommern, met 34 eco-campings.

Op de website van het Duits Verkeersbureau vind je een handige zoekmachine met meer dan 750 campings en camperstandplaatsen, waarbij je specifiek op eco-campings kunt zoeken. Voor meer info over duurzaam toerisme in Duitsland, klik je hier.

Wil je nog meer vakantietips over Duitsland? Abonneer je dan op onze Duitse kampeertips-nieuwsbrief. Dan krijg je ook suggesties voor leuke campings.

    
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.