Op Nieuwjaarsdag is Camp to Go weer op tv! Zaterdag (17u, RTL4) neemt Sander Janson twee families mee naar de camping. Welke campings? Dat verklapten we gisteren. En in deze blog laten we de caravans én de camper zien.

Tijdens de vorige aflevering van het kampeer tv-programma maakten we al even kennis met Sytse van der Wal en zijn dochter Maxime. Zij proberen een Bürstner caravan uit en in de aflevering van aanstaande zaterdag (1 januari, 17u op RTL4) zien we hoe dat bevalt. Ook kijken we mee met Marcel en Wendy Blokhuis, die met hun twee dochters op pad gaan met een luxe Eriba Nova caravan. We maken ook alvast kennis met Maureen Hulscher en haar twee dochters, die we over een week kunnen volgen in het kampeer tv-programma. Zij gaan op vakantie met een mooie Adria halfintegraalcamper. Hieronder laten we ze zien.

Familiecaravan: Bürstner Premio Life
Bürstner heeft z’n Premio Life-serie vernieuwd – hij is beschikbaar in drie modellen, allemaal 2,12 meter breed, en dat rijdt lekker achter de auto, ook als je ‘ns binnendoor wilt toeren. Door Frankrijk bijvoorbeeld. Prima caravan voor beginners, dus. De Premio Life heeft van binnen veel lichte kleuroppervlakken, gecombineerd met accenten in een lichte houtkleur. Doordat hout minder de hoofdtoon voert in het interieur, ontstaat een moderne, frisse look die vooral nieuwe kampeerders zal aanspreken. De Premio Life die in het tv-programma een hoofdrol speelt, is de 480 TL, met twee enkele bedden achterin, waar je desgewenst een groot bed van kunt maken. Verder is hij uitgevoerd met een middenkeuken, een badkamer en voorin heeft de 480 TL een dinette waar je ook een bed van kunt maken. Rijklaar weegt de caravan 920 kilo en je mag ‘m beladen tot 1300 kilo – die kun je dus ook prima trekken met een normale personenauto, met je gewone B-rijbewijs.
Hier lees je meer over Bürstner caravans en hier kun je de dealers vinden.

De ideale reisgenoot: Adria Matrix Axess 670 SL
Met deze Adria Matrix Axess kun je met z’n vijven op pad: hij heeft vijf slaapplaatsen en deze camper heeft ook 5 goedgekeurde zitplaatsen, elk dus met z’n eigen veiligheidsgordel – dat zie je niet vaak bij campers. Adria noemt dit type camper een ‘crossover’ en dat komt doordat er een hefbed in het plafond van de halfintegraalcamper is verstopt. Dat is dus het tweede tweepersoonsbed, want achterin zit er nog eentje: met enkele bedden waar je ook een heel groot bed van kunt maken van bijna 2 bij 2 meter. De camper is gebouwd op een onderstel van Citroën met een beresterke 2,2 liter dieselmotor die aan de laatste milieueisen voldoet. Binnen heb je veel daglicht, door de ramen maar ook door het grote panormavenster dat boven de voorruit zit. Prettig in deze wagen is dat-ie een gescheiden toilet en een aparte douche heeft – je hebt dus lekker de ruimte in deze Adria-camper. Hij is nét geen 7,40 meter lang, 2,30 meter breed en rijklaar weegt-ie in de basisuitvoering 2.963 kilo. Dus genoeg ruimte voor vakantiebagage, want je mag ‘m beladen tot 3.500 kilo. En dan kun je ermee op pad met je normale B-rijbewijs.
Hier lees je meer over Adria campers en hier kun je de dealers vinden.

Neusje van de zalm: Eriba Nova 445 Edition
De Eriba Nova is het neusje van de zalm onder de caravans. Perfect geschikt voor alle weersomstandigheden, door z’n innovatieve Climadur-isolatietechniek. De Nova is er in maar liefst 19 (!) indelingen en dit is de 445, met een zogenaamd ‘Frans bed’: een tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan. Met daaronder een enorme opbergruimte voor vakantiespulletjes. Naast het bed zit de badkamer met toilet en douche. In de royale middenkeuken heb je heel veel opbergmogelijkheden in ruime lades en grote bovenkasten. Vanuit het zitgedeelte kun je comfortabel naar je favoriete serie kijken op de 32 inch tv. Leuk is het Smart Home-systeem van Eriba, waarbij je de verlichting en bijvoorbeeld ook de temperatuur van de verwarming vanaf je telefoon kunt bedienen. En omdat de 445 Edition een actiemodel is, puilt hij uit van de extra’s, zoals vloerverwarming, hordeur, extra grote uitdraaisteunen, lichtmetalen wielen en zijwanden in een speciale kleur. De caravan weegt rijklaar 1.335 kilo en je kunt ‘m beladen tot 1.500 kilo. Of meer, als je auto dat toestaat, want daar kun je de caravan heel eenvoudig laten opwaarderen tot zelfs 1.700 kg.
Hier lees je meer over Eriba caravans en hier kun je de dealers vinden.

Tot zover de kampeermiddelen. Morgen lees je meer over de families van komend weekend, want aflevering 7 van Camp to Go zie je zaterdag 1 januari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 2 januari om 11.30u. Ook op RTL4. Tot dan!