Zaterdag 12 maart neemt Sander Janson je mee naar Denemarken. Hij brengt startende kampeerfamilies de fijne kneepjes van het kamperen bij en dat levert leuke en herkenbare televisiebeelden op (RTL4, 17u). In deze blog laten we je zien met welke caravan, vouwwagen en camper de families op stap gaan.

Camp-let North
Het is een soort van thuiswedstrijd voor de Isabella Camp-let North vouwwagen, want die worden in Denemarken nog helemaal met de hand gemaakt. Het is een ruime, aerodynamische tenttrailer met een extreem laag gewicht van maar 250 kilo. Daardoor past zelfs achter de kleinste auto’s – beladen mag-ie 500 kilo wegen. Er kan dus een hele vracht aan vakantiespullen mee en als je ‘m met dakdrager bestelt, dan kunnen zelfs de fietsen mee naar de camping. Door de standaard schokdempers ligt de vouwwagen als een blok op de weg en door z’n aerodynamische vorm merk je niet eens dat er iets achter de auto hangt. Je hebt ook geen extra spiegels nodig, want doordat de Camp-let zo laag is, kun je gewoon via je binnen- en zijspiegels van de auto het verkeer achter je in de gaten houden. En brandstofverbruik? Met deze vouwwagen op de trekhaak verbruikt je auto nauwelijks meer, want de vouwwagen is immers lager dan je eigen auto. De Camp-let North heeft voldoende plek voor 2 tot eventueel zelfs 6 personen. Het tentdoek heeft de bekende Isabella-kwaliteit en de vouwwagen is voorzien van twee slaapcabines met comfortabele koudschuimmatrassen. Onder het bed kun je veel spullen kwijt: de tent heeft slimme opbergmogelijkheden en prettig zijn de slim aangebrachte ventilatieopeningen die zorgen voor een prettig binnenklimaat. Met andere woorden: die Camp-let is een lichtgewicht achter de auto, maar een zwaargewicht als het gaat om vakantiemogelijkheden! Meer weten over Camp-let vouwwagens doe je hier.

Knaus Boxstar Freeway
De Knaus Boxstar Freeway 600ME is een veelzijdige campervan voor twee personen – bij Knaus noemen ze het een Caravaning Utility Vehicle om z’n inzetbaarheid: met zo’n compact busje slinger je door de kleinste straatjes en overal is wel een plekje te vinden om te overnachten: op campings, camperplekken bij een leuk dorpje op een restaurant. Dat maakt de Boxstar uitermate geschikt voor weekendjes weg, vakanties, citytrips en zo’n Boxstar is bijvoorbeeld ook handig voor grote boodschappen bij Ikea. En wat dacht je van familiebezoek aan de andere kant van het land? Je hebt immers altijd je bed bij je, plus een slaapplaats voor twee personen, je eigen badkamertje en keuken. De Boxstar is zes meter lang als je de bedden achterin opklapt, dan kun je daar ook je twee e-bikes kwijt – veilig op slot achter de centrale deurvergrendeling. De keuken is voorzien van een tweepits gasstel met ingebouwde spoelbak, beide met glazen afdekplaten voor extra werkruimte. De koelkast is makkelijk bereikbaar en in het woongedeelte kun je met vier personen zitten: twee op de draaibare cabinestoelen en twee op de zitbank, die ook is uitgerust met twee veiligheidsgordels, zodat je ook met vier personen kun reizen. En als je met vier personen in de campervan wilt slapen, dan kun je als extra een hefdak bestellen. Wedden dat je geen weekend meer thuis bent? Meer over Knaus lees je hier.

 

Sunlight t68 Adventure Edition
De Sunlight T68 Adventure Edition is populaire halfintegraal met een zee van ruimte. Het reispaleis heeft achterin twee aparte bedden met een lengte van 210 en zelfs 215 centimeter. Beide bedden kun je aan elkaar koppelen waardoor er een enorm tweepersoonsbed ontstaat. Als je met z’n viertjes op pad wilt, dan is er een hefbed leverbaar, dat je boven het ruime zitgedeelte uit het plafond kunt laten zakken. Zo heb je dus nog een extra tweepersoonsbed in de camper – ideaal voor de kinderen. De Sunlight heeft verder een gescheiden douche en een apart toilet, waardoor je elkaar niet in de weg loopt tijdens het ochtendritueel. Wat verder naar voren is er een ruime keuken beschikbaar, met een hoge koelkast plus vriesvak. Deze trendy verschijning is een van de topmodellen van Sunlight – een merk dat onderdeel is van het bekende Erwin Hymer concern en dat wordt gebouwd in een hypermoderne fabriek vlakbij Dresden. De camper is leverbaar met een 140 pk motor, maar als je wilt kun je upgraden tot zelfs 180 pk. Er is ook een automatische versnellingsbak mogelijk en die schakelt zonder dat je het voelt. Voordeel van de Adventure Edition-uitvoering is dat er veel extra’s in zitten, zoals een hordeur bij de entree, lichtmetalen wielen en nog veel meer – echt een aangeklede reiswagen, dus. Rijklaar weegt de t68 iets meer dan 2.900 kilo en je kunt ‘m beladen tot maar liefst 3.500 kilo. Met je normale personenautorijbewijs (rijbewijs B) kruip je achter het stuur van deze prachtige camper! Meer weten over Sunlight campers? Klik hier.

Tot zo ver de kampeermiddelen. Straks stellen we ook de families aan je voor! Camp to Go zie je zaterdag 12 maart februari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 13 maart om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken en – als je durft – kun je je ook aanmelden als kandidaat voor het derde tv- seizoen van Camp to Go…