Fleurette campers

In 1967 bouwt Jean Lucas z’n eerste vouwcaravan, in Benet, in de Franse Vendée-regio. Deze caravan opent zich als een bloem et voilà: Fleurette is geboren. Gedurende twintig jaar is de vouwcaravan hét succes van Fleurette. Vanaf 1977 volgen de campers.

Fleurette

In 1977 bouwt Lucas op verzoek z’n eerste camper en in 1980 neemt zoon Jacky het roer over. In 1993 lanceert hij de eerste halfintegraal, de Pétrel. Vanaf 2002 focust het bedrijf volledig op de camperbouw en in 2005 besluit de familie Lucas tot verkoop aan Pierre Rousseau, van de Rapido-groep. In 2007 volgt bedrijfsmodernisering waarna de halfintegraal Migrateur wordt geïntroduceerd. Een jaar later volgt de integraalcamper Discover. In 2011 introduceert Fleurette het merk Florium: eigentijdse campers met strakke lijnen. Met honderddertig medewerkers bouwt Fleurette in totaal zo’n 600 duurzame polyester campers per jaar.

Fleurette

CAMPERMODELLEN

Bij Fleurette zien we de compacte Migrateur-halfintegraal, in vier indelingen: de Compact 60 LG, de Compact 64 LG, de Compact 65 JLG en de Compact 68 LMC. Dan volgt de Magister: een halfintegraal die leverbaar is met vier indelingen, allemaal met een hefbed boven de dinette. Bijzonder is de Magister 67LO: een 6.77 meter lange wagen met een grote zitgroep en ruime badkamer. Hierna volgt de Discover-serie: een luxe integraal camper verkrijgbaar in zes indelingen. De ruime 78 LMF is bijna acht meter lang met een gezellige zeven(!)persoons zithoek.
Onder de Florium-vlag zien we de Baxter, een compacte, 2,23 meter brede halfintegraal, verkrijgbaar in vier indelingen waarvan twee uitgevoerd met een Frans bed. Dan volgt de Mayflower: een luxe halfintegraal in vier indelingen, allemaal met een hefbed boven de dinette. De Wincester is Floriums integraalcamper, leverbaar in zes indelingen op een Fiat met ALKO chassis. De campers hebben een dubbele bodem waarin alle techniek is verwerkt.

Meer info: www.fleurette.fr en www.florium.fr
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.