Fleurette campers

In 1967 bouwt Jean Lucas z’n eerste vouwcaravan, in Benet, in de Franse Vendée-regio. Deze caravan opent zich als een bloem et voilà: Fleurette is geboren. Gedurende twintig jaar is de vouwcaravan hét succes van Fleurette. Vanaf ’77 volgen de campers.

Fleurette

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1977 bouwt Lucas op verzoek z’n eerste camper waarna zoon Jacky in 1980 het roer overneemt. In 1993 lanceert hij de eerste halfintegraal, de Pétrel. Vanaf 2002 focust het bedrijf volledig op de camperbouw en in 2005 besluit de familie Lucas tot verkoop aan Pierre Rousseau, van de Rapido-groep. In 2007 volgt bedrijfsmodernisering waarna de halfintegraal Migrateur wordt geïntroduceerd. Een jaar later volgt de integraalcamper Discover. In 2011 introduceert Fleurette het merk Florium: eigentijdse campers met strakke lijnen. Met honderddertig medewerkers bouwt Fleurette in totaal zo’n 600 duurzame polyester campers per jaar.

Fleurette

 

CAMPERMODELLEN
Bij Fleurette zien we de compacte Migrateur-halfintegraal, in drie indelingen: de Compact 60 LG, de Compact 64 LG en de Compact 65 JLG. Dan volgt de Magister: een halfintegraal die leverbaar is met zeven indelingen, waarvan vier stuks met een hefbed boven de dinette. Vijf van de zeven modellen zijn gebouwd onder de zeven meter. Bijzonder is de Magister 73 JLF: een 7,38 meter lange wagen met een grote badkamer achterin over de gehele breedte. De 65 LCX in diezelfde serie, is een compacte camper van 6.50 meter lang met queensbed: bijzonder op die lengte. Hierna volgt de Discover-serie: een luxe integraal met zes indelingen. De ruime 80 LMF is bijna acht meter lang met een gezellige zevenpersoons zithoek.
Onder de Florium-vlag zien we de Baxter, een compacte, 2.23 meter brede halfintegraal, verkrijgbaar in twee indelingen beide met een Frans bed. Dan volgt de Mayflower: een luxe halfintegraal in zeven indelingen waarvan zes stuks met een hefbed boven de dinette zijn uitgevoerd. De Wincester is Floriums integraalcamper, leverbaar in zes indelingen op een Fiat met AL-KO chassis. De campers hebben een dubbele bodem waarin alle techniek is verwerkt.

Meer info: www.fleurette.fr en www.florium.fr
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!