Zaterdag 18 december is Sander Janson weer op tv met het Camp to Go kampeer tv-programma. Hier zie je alvast een preview van de kampeermiddelen: twee campers en een caravan.

In Camp to Go neemt Mister Camping Sander Janson elke week twee families op sleeptouw. Gisteren hebben we je in de vlog laten zien op welke campings we filmen: camping De Rijnstrangen (Gelderland), camping De Helfterkamp (Veluwe) en camping De Leistert in Limburg. En in deze blog vertellen we meer over de kampeermiddelen die je aanstaande zaterdag (18 december) kunt zien bij RTL4 (17 uur).

Crosscamp Flex

Compacte slimmerik: Crosscamp Flex
Mountainbiken in Andalusië, surfen op de Atlantische Oceaan of skiën in Trentino: zo flexibel is de Crosscamp Flex. Ritjes in de stad, een weekendje aan de zee of een tocht naar de bergen: de Crosscamp is perfect voor dagelijks gebruik. Voor je werk, voor de boodschappen en voor vakanties en weekendjes-weg, want de Crosscamp is een volwaardige ‘urban camper’. Hij is voorzien van een compacte, uitneembare keuken met twee gaspitten en een geïntegreerde spoelbak en door het hefdak zijn er vier slaapplaatsen beschikbaar: twee op de royale slaapbank en twee op panoramaniveau: een geweldige plek voor de kinderen. De cabinestoelen zijn draaibaar en samen met de slaapbank creëer je een gezellige plek om met z’n viertjes te chillen. De minicamper is voorzien van een geïsoleerde sandwichbodem en het hefdak heeft een opklapbare bodem waardoor veel ruimtegevoel ontstaat en stahoogte om bijvoorbeeld te koken. Als basisvoertuig kun je kiezen tussen de Toyota Proace Verso en Opel Zafira Life, met keuze uit verschillende motoruitvoeringen en allerlei veiligheidsopties. De Crosscamp is een veelzijdige personenauto waarmee je dus ook kunt kamperen!
Hier lees je meer over Crosscamp campers en hier kun je de dealers vinden.

Dethleffs Aero

Ruime familiecaravan: Dethleffs Aero
Dethleffs bouwt al 90 jaar caravans en de Aero is het allernieuwste model. Omdat Dethleffs een indrukwekkend verjaardagsfeestje viert, is de Aero ook nog ‘ns uitgevoerd met een jubileumpakket met allerlei extra’s. Daardoor ben je in één klap klaar om op vakantie te gaan. De caravan heeft een extra brede toegangsdeur die standaard voorzien is van een handige hordeur om insecten buiten te houden, de caravan heeft een boiler voor warm water en een extra groot dakluik voor veel lichtinval. Maar de Dethleffs Aero heeft bijvoorbeeld ook grote lichtmetalen wielen (17 inch) en gladde beplating aan de buitenkant – dat geeft de caravan echt een moderne uitstraling. En dan heb je de binnenkant nog niet gezien, met die lichte houtkleur en die witte kleurvlakken. Qua indeling is deze 470EL een bijzondere caravan, want op een totale lengte van maar 686 cm heeft dit model tóch twee enkele bedden én een ruime dinette, waarvan je meteen een tweede tweepersoonsbed kunt maken met een lengte van – hou je vast – 2,10 meter. Ook de bedden achterin zijn geschikt voor lange mensen: respectievelijk geschikt 2,10 en 1,95 meter lang. Extra handig: de twee enkele bedden koppel je in een handomdraai aan elkaar tot een groot tweepersoonsbed. Met al die bedden aan boord kun je probleemloos met vier personen op vakantie. En als je het barbecueën zat bent, dan is er n het midden van de caravan een goed uitgeruste keuken met veel opbergruimte voor kookspulletjes. Daar tegenover vind je een joekel van een koelvriescombinatie met een inhoud van 142 liter, plus… je eigen badkamer, met toilet en douche.
Hier lees je meer over de Dethleffs caravans en hier kun je de dealers vinden.

Hymer BMC

Prijswinnnende vakantievriend: Hymer B-klasse Modern Comfort
Voluit heet-ie de Hymer B-klasse Modern Comfort, afgekort tot BMC. Dit is een zogenaamde halfintegraal en bij de introductie van dit model werd de BMC direct uitgeroepen tot ‘Camper van het Jaar’ door zowel de ANWB als de NKC, Europa’s grootste camperclub. Wat ‘m bijzonder maakt is het door Hymer ontwikkelde Super Light Chassis waarin kunststof is verwerkt om ‘m zo licht mogelijk te houden – dat levert dus extra mogelijkheden op voor vakantiebagage. De camper heeft de Mercedes Sprinter als basisvoertuig en daardoor heb je allerlei rij-assistentiesystemen aan boord die voor extra veiligheid zorgen, zoals zijwindcorrectie. De camper heeft een dubbele bodem waarin onder andere de watertanks en de verwarming zijn gebouwd. Die dubbele bodem is verwarmd en de watertanks kunnen hierdoor niet bevriezen – daardoor is deze camper ook prima geschikt voor de wintersport: zelfs als het buiten hard vriest heb je binnen nog comfortabel warme voeten! Deze uitvoering, de BMC T600, is voorzien van enkele bedden waar je ook een groot tweepersoonsbed van kunt maken. Onder dat bed zit een ruime garage voor twee e-bikes en binnen in de camper heb je een riante badkamer met douche, een royale hoekkeuken met volop opbergmogelijkheden en een gezellig woongedeelte waar je met vijf mensen kunt borrelen. En je rijdt ‘m met je gewone B-rijbewijs!
Hier lees je meer over de Hymer campers en hier kun je de dealers vinden.

Tot zo ver de kampeermiddelen uit aflevering 5 van het tv-programma. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook de families aan je voor. Meer informatie over de campings uit aflevering 5 vind je hier.
Aflevering 5 van Camp to Go zie je zaterdag om 17u bij RTL4. De herhaling is op zondagochtend 11.30u, ook op RTL4. Kijk je ook?