Een spiksplinternieuwe caravan van maar 660 kilo!

Adria presenteert voor modeljaar 2025 de nieuwe Aviva Lite die als groot pluspunt heeft dat het ledig gewicht slechts 660 kilogram is. In een tijd dat zowel auto’s als caravans alsmaar zwaarder worden door meer comfort en milieu- en veiligheidseisen, kan dit wel eens de oplossing zijn voor elektrische rijders die toch met de caravan op vakantie willen blijven gaan. Ook andere merken bieden superlichte caravans aan.

De binnenmaten van de Adria Aviva Lite 300 LH zijn een breedte van net geen 2 meter en een lengte van 3 meter, maar desondanks heb je drie volwaardige slaapplaatsen. Leeg weegt de Adria 660 kilogram en dan mag je er nog 90 kilo extra aan bagage in meenemen, dus een totaal toegestaan gewicht van 750 kilo. Dat kun je naar wens overigens ook uitbreiden naar 1.000 kilo en dan heeft de caravan dus een eigen kenteken nodig. Er wordt gebruik gemaakt van gewichtsbesparend meubilair, slimme opbergruimtes en een minimale technische uitrusting. Zo zijn er geen bovenkasten, maar stoffen zakken aan stangen, die je ook weer makkelijk kunt weghalen.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

Andere merken met lichtgewichten

Niet alleen bij Adria, maar ook bij andere fabrikanten vind je lichtgewicht caravans in het assortiment. Eerder was er de Campy van Dethleffs die kon worden geleverd in een uitvoering met een ledig gewicht van slechts 620 kilogram, plus dan nog 130 kilo voor bagage. En dan is er natuurlijk de compacte T@b die al vele jaren op de markt is; het druppelvormige minicaravannetje dat in 2001 werd geïntroduceerd. Je hebt ze zelfs in een stoere offroad-versie. Uit eigen land is de Shelter van Kip een echte lichtgewicht en zelfs leverbaar vanaf 560 kilo ledig gewicht.