Dit kerstweekend is Camp to Go twéé keer op tv: zaterdag (17u) en zondag (11.30u, de herhaling), allebei op RTL4. Sander Janson neemt weer twee families op sleeptouw. We verklappen nu alvast welke kampeermiddelen je gaat zien.

In aflevering-6 van het kampeer tv-programma maken we kennis met Ger en Liza van Balen, met de zeskoppige familie De Groot en we blikken ook alvast vooruit naar aflevering-7, met Sytse van der Wal en dochter Maxime die nooit eerder in een caravan heeft geslapen. De deelnemers stellen we morgen uitgebreid aan je voor, en hieronder lees je over de campers en de caravan waarmee ze op stap gaan naar vijfsterrencamping De Kleine Wolf en de kleine charmecamping De Rijnstrangen!

Met vijf zitplaatsen: Sun Living
Sun Living is het tweede merk van Adria en deze camper komt dus ook uit dezelfde fabriek in Slovenië, een van de modernste camperfabrieken van Europa. Hij heeft een beresterke Fiat-motor en is voorzien van een 9 traps automaat. Die schakelt zo zacht, dat je dat niet eens voelt. Bijzonder aan deze camper, de Sun Living S 75 SL, is dat hij 5 goedgekeurde zitplaatsen heeft, elk met een eigen veiligheidsgordel. Hij is voorzien van zes slaapplaatsen: twee achterin, twee op het hefbed dat boven het woongedeelte uit het plafond zakt en je kunt de dinette ook nog ombouwen tot een extra tweepersoonsbed. Fijn in deze camper is bovendien dat-ie een vlakke vloer heeft: nergens opstapjes waarover je kunt struikelen. De camper heeft slimme details, zoals een schoenenkastje vlakbij de deur – je hoeft dus nooit met vieze schoenen naar binnen. Fijn is ook de grote garage met twee grote deuren aan beide zijkanten. Zo kun je heel makkelijk je fietsen inladen. Of de e-bikes, want Sun Living heeft standaard een Power-Tower in de garage, zodat je daar je e-bikes makkelijk kunt opladen. Extra fijn voor lange mensen is dat deze Sun Living een stahoogte heeft van maar liefst 2,10 meter. En ook de bedden achterin zijn ook 2,10 meter lang. De keuken heeft een geïntegreerde kookplaat met drie gaspitten en een spoelbak voor de vaat plus een koelkast met vriesvak van maar liefst 142 liter. Natuurlijk zit er ook een gescheiden douche en een apart toilet in deze camper. Hij is 7,42 meter lang, 2,32 meter breed en rijklaar weegt-ie in de basisuitvoering 2.923 kilo. Genoeg ruimte nog voor vakantiespullen en accessoires, want je mag ‘m beladen tot 3.500 kilo. Enne, rijden? Dat kan met je gewone B-rijbewijs.
Hier lees je meer over Sun Living campers en hier kun je de dealers vinden.

Familiecaravan: Bürstner Premio Life
Bürstner heeft z’n Premio Life-serie vernieuwd – hij is beschikbaar in drie modellen, allemaal 2,12 meter breed, en dat rijdt lekker achter de auto, ook als je ‘ns binnendoor wilt toeren. Prima caravan voor beginners, dus. De Premio Life heeft van binnen veel lichte kleuroppervlakken, gecombineerd met accenten in een lichte houtkleur. Doordat hout minder de hoofdtoon voert in het interieur, ontstaat een moderne, frisse look die vooral nieuwe kampeerders zal aanspreken. De Premio Life die in het tv-programma een hoofdrol speelt, is de 480 TL, met twee enkele bedden achterin, waar je desgewenst een groot bed van kunt maken. Verder is hij uitgevoerd met een middenkeuken, een badkamer en voorin heeft de 480 TL een dinette waar je ook een bed van kunt maken. Rijklaar weegt de caravan 920 kilo en je mag ‘m beladen tot 1300 kilo – die kun je dus ook prima trekken met een normale personenauto.
Hier lees je meer over Bürstner caravans en hier kun je de dealers vinden.

Compacte slimmerik: Crosscamp Flex
Mountainbiken in Andalusië, surfen op de Atlantische Oceaan of skiën in Trentino: dat doe je met de Crosscamp Flex. Maar ook ritjes in de stad, een weekendje aan de zee of een tocht naar de bergen: de Crosscamp is perfect voor dagelijks gebruik. Voor je werk, voor de boodschappen en voor vakanties en weekendjes-weg, want de Crosscamp is een volwaardige ‘urban camper’. Hij is voorzien van een compacte, uitneembare keuken met twee gaspitten en een geïntegreerde spoelbak en door het hefdak zijn er vier slaapplaatsen beschikbaar: twee op de royale slaapbank en twee op panoramaniveau: een geweldige plek voor de kinderen. De cabinestoelen zijn draaibaar en samen met de slaapbank creëer je een gezellige plek om met z’n viertjes te chillen. De minicamper is voorzien van een geïsoleerde sandwichbodem en het hefdak heeft een opklapbare bodem waardoor veel ruimtegevoel ontstaat en stahoogte om bijvoorbeeld te koken. Als basisvoertuig kun je kiezen tussen de Toyota Proace Verso en Opel Zafira Life, met keuze uit verschillende motoruitvoeringen en allerlei veiligheidsopties. De Crosscamp is een veelzijdige personenauto waarmee je dus ook prima kunt kamperen!
Hier lees je meer over Crosscamp campers en hier kun je de dealers vinden.

Tot zo ver de kampeermiddelen. Over de campings lees je hier meer. En morgen stellen we je voor aan de families van komend kerstweekend.
Aflevering 6 van Camp to Go zie je zaterdag, Eerste Kerstdag, om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend Tweede Kerstdag, 11.30u, ook op RTL4. Kijk je ook?