ACTIES IN DE SHOWROOM
Deze maand: oktober kampeermaand!

Na een supersuccesvolle Kampeer & Caravan Jaarbeurs – bijna 50.000 bezoekers! – gaat het kampeerfeestje natuurlijk gewoon dóór, want oktober is de hele maand kampeermaand: de meeste dealers zijn het héle weekend open, dus inclusief de zondag. En je profiteert overal nog steeds van de aantrekkelijke beursaanbiedingen – want: wegens succes geprolongeerd!

Nieuwe caravans, campers, vouwwagens, (voor-)tenten en accessoires: daarvoor kun je natuurlijk prima terecht in de showroom van de dealer. Want dat is hét adres om je te laten adviseren, zodat je ook echt het kampeermiddel koopt dat bij je past. Mét garantie!

Welke caravan?
Bij de aanschaf van een caravan let je natuurlijk op het aantal slaapplaatsen, op de indeling van de caravan – er zijn heel veel mogelijkheden! – en op de uitrusting: veel merken hebben speciale actiemodellen die voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. En die actiemodellen zitten meestal vol accessoires en pakketten waarvoor je bij de normale modellen moet bijbetalen – bij zo’n actiemodel is dat allemaal al bij de prijs inbegrepen. En daarnaast kun je je in de showroom laten adviseren over welke caravan het beste bij je past én of-ie goed matcht met de trekauto. Want dat is natuurlijk ook belangrijk: wat mag je auto trekken? En wist je dat voor de meeste caravans het normale B-rijbewijs al voldoende is? Dat leggen we je hier graag even uit. En op deze pagina kun je zien welke soorten caravans er zijn. Enne… behalve een goed advies heb je bij de dealer natuurlijk gewoon een uitstekende garantie op je aanschaf – dat geeft een fijn gevoel!


Camper kiezen
Ben je in de markt voor een camper? Dan is het slim om je vooraf even te oriënteren op de soorten campers – daar lees je hier meer over. Kampeerauto’s kun je grofweg indelen in vier soorten: campervansalkoofcampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. En die hebben elke hun specifieke eigenschappen. En als je weet wélke camper bij jouw manier van reizen past, dan kun je vervolgens ook nog kiezen uit de diverse indelingen, waarbij vooral het bed steeds varieert. Populair zijn de indelingen met enkele bedden: die hebben een makkelijke instap en je hoeft dus niet over elkaar heen te klimmen als je er ’s nachts even uit moet. Ook het queensbed is in opkomst: dat is een tweepersoonsbed achterin de camper, met het hoofdeind tegen de achterwand: je kunt er aan beide zijden instappen. En dan zijn er ook campers met een dwars geplaatst tweepersoonsbed (daarbij moet je dus wél even over elkaar heen klimmen, maar je ligt wel weer knus bij elkaar) en tenslotte is er ook nog het ‘Franse bed’ – de populairste indeling bij de caravans – zie je tegenwoordig ook steeds vaker in de camper. Keuze volop! En ga je met z’n viertjes op vakantie: dan kun je kiezen voor een extra tweepersoons hebed, boven de zitgroep. Druk op de knop en het komt omlaag – handig!

Vouwwagen helemaal hip!
Terug van weggeweest is de vouwwagen – die zijn de afgelopen tien jaar volledig veranderd. Opzetgemak staat voorop, dus geen gehannes met tentstokken, want meestal zit alles aan elkaar: een moderne vouwwagen (of tenttrailer) trek je in één keer helemaal overeind en dan is het nog even afspannen, klaar. En het voordeel van de vouwwagen? Lichtgewicht, dus hij past achter bijna elke auto. Je kunt gewoon in je binnenspiegels het verkeer achter je in de gaten houden en qua brandstofverbruik (en rijgedrag) merk je niet eens dat er iets achter de auto hangt. En daarnaast hebben moderne vouwwagens tegenwoordig gewoon lattenbodems en comfortmatrassen: je slaapt dus als een prinses, én die geur van katoen… daar heb je dat ouderwetse kampeergevoel dus helemaal te pakken! Meer over vouwwagens lees je hier.

Voortenten en accessoires
Tijdens oktober-kampeermaand hebben alle dealers interessant aanbiedingen. Zowel op het gebied van voortenten en luifels als bij andere accessoires. Zoals een caravanmover, waarmee je de caravan met een paar drukken op de afstandsbediening op z’n plek manoeuvreert, inclusief stoeprandjes of heuveltje-omhoog. Of een airco, zodat je ook tijdens tropische nachten nog lekker comfortabel slaapt: die zet je een uurtje voor het slapengaan aan, en dan zweet je je bed niet meer uit. En als je graag veel en vaak met je camper onderweg bent? Denk dan ‘ns aan een lithium-accu: die zijn superlicht, je kunt ze veel dieper ontladen dan traditionele accu’s en ze gaan ook nog ’ns 3 tot 5 keer langer mee. En het scheelt echt tientallen kilo’s – zo blijft je camper mooi onder de maximaal toegestane massa.

Met andere woorden: oktober=kampeermaand!
Hier vind je een dealer bij jou in de buurt.
Fijn weekend!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.