Elddis caravans

In de periode rond 1963 is er veel competitie tussen (thuis)caravanbouwers in Engeland. Maar Siddle Cook trekt met zijn ontwerpen zoveel aandacht dat hij z’n eigen fabriek in Consett (Verenigd Koninkrijk) kan openen. Dat is het begin van Elddis.

Elddis

Door zijn caravans te voorzien van benamingen als Tempest, Typhoon en Tornado hoopt Siddle Cook vooral indruk te maken op de macho-kampeerder. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum van ‘her Majesty the Queen’ in 1977 lanceert Elddis de chique Mistral-uitvoering. In de tachtiger jaren verdwijnen de toen gebruikelijke gaslantarens uit het interieur en bouwt de Britse fabrikant alles op AL-KO chassis. Inmiddels produceert Elddis al meer dan 50 jaar volgens de SoLiD-constructie waarbij door verlijming waterdichte naden ontstaan. De opbouw heeft mede daardoor nog maar nauwelijks schroeven.

 

CARAVANMODELLEN

De Avanté is verkrijgbaar in drie indelingen met een queensbed en voorzien van een front met grote chromen horizontale handgrepen. Het panoramaraam aan de boven- en voorzijde, met daaronder de drie voorramen zorgt voor de typisch Britse uitstraling van deze caravans. De zijwanden zijn van het nieuwe Stronglite aluminium en bestaan uit één stuk. De Affinity is de middenklasser, met vier indelingen en voorzien van Alde-vloeistofverwarming. De Affinity 520 is een tweepersoons caravan met royale lange banken en heeft bad/douche/toiletruimte over de gehele breedte. In het topsegment heeft Elddis twee zeer luxe caravans: de Crusader Mistral en de Crusader Aurora, beide aan de buitenzijde in beige metallic, voorzien van Alde-verwarming en een warmwatervoorziening van datzelfde merk.

Meer info: www.elddis.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.