Elddis caravans

In de periode rond 1963 is er veel competitie tussen (thuis)caravanbouwers in Engeland. Maar Siddle Cook trekt met zijn ontwerpen zoveel aandacht dat hij z’n eigen fabriek in Consett (Verenigd Koninkrijk) kan openen. Dat is het begin van Elddis.

Elddis

Door zijn caravans te voorzien van benamingen als Tempest, Typhoon en Tornado hoopt Siddle Cook vooral indruk te maken op de macho-kampeerder. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum van ‘her Majesty the Queen’ in 1977 lanceert Elddis de chique Mistral-uitvoering. In de tachtiger jaren verdwijnen de toen gebruikelijke gaslantarens uit het interieur en bouwt de Britse fabrikant alles op AL-KO chassis. Inmiddels produceert Elddis al meer dan 50 jaar volgens de SoLiD-constructie waarbij door verlijming waterdichte naden ontstaan. De opbouw heeft mede daardoor nog maar nauwelijks schroeven.

CARAVANMODELLEN
De Avanté is verkrijgbaar in drie indelingen en voorzien van een front met grote chromen horizontale handgrepen. Nieuw in 2020 is de Avanté 454. Het panoramaraam aan de boven- en voorzijde, met daaronder de drie voorramen zorgt voor de typisch Britse uitstraling van deze caravans. De zijwanden zijn van het nieuwe Stronglite aluminium en bestaan uit één stuk. De Affinity is de middenklasser, met vier indelingen. Nieuw is de Affinity 520. Deze tweepersoons caravan met royale lange banken heeft bad/douche/toiletruimte over de gehele breedte. In het topsegment heeft Elddis de Crusader Mistral, aan de buitenzijde uitgevoerd in beige metallic, met Alde-verwarming en warmwatervoorziening van datzelfde merk. Bijzondere vermelding nog voor de Buccaneer: dit luxueuze topmodel – meer dan acht meter lang, op een tandemasser onderstel – is alleen op bestelling leverbaar.

Meer info: www.elddis.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!