Lunar caravans

Zoals veel andere caravanmerken start ook het Lunar-avontuur met twee vrienden en een bescheiden loodsje: Ken Wilcock en Brian Talbot werken allebei bij Knowsley Caravans Wigan en realiseren hun droom als ze voor zichzelf beginnen in 1969.

Lunar

In dat jaar debuteren Wilcock en Talbot met hun eerste caravan, onder de merknaam Lunar, geïnspireerd door de maanlandingen in die periode. Hun eerste caravanprimeur is de Saturnus die vooral concurrerend was in prijs en gewicht. In 1970 verplaatsen ze de productie naar Preston (Engeland). Ondertussen zijn ze verworden tot een fabrikant die prat gaat op de bouw van lichtgewicht caravans volgens de Core-technologie, waarbij een thermoplastic binnenwand niet alleen extra stevigheid biedt maar ook vochtwerend is. En, als klap op de vuurpijl levert die techniek een gewichtsbesparing op van zo’n vijfenvijftig kilo – in die tijd een revolutie.

Lunar

CARAVANMODELLEN

Het portfolio van Lunar start met de Ariva, het kleinste en smalste model, maar voorzien van alle luxe en comfort. De breedte is slechts 202cm en het totaalgewicht 1.000 kg. Nieuw in 2019 is de Venus 540/4. Het grote voorraam typeert dit model en zorgt voor veel lichtinval in het interieur. De Stellar  is een compacte caravan (totale lengte inclusief dissel slechts 576 cm) met een royale hoek-/eindkeuken. De Lexon serie bestaat uit twee indelingen, de 570-uitvoering met twee enkele bedden en de 560 met een queensbed in de breedte. Dan volgt de Quasar, met drie indelingen: eentje met twee enkele bedden, dan een Frans bed en tenslotte een uitvoering met vier enkele bedden. Alle modellen hebben een badruimte over de volle breedte met een separate, royale douche. Tenslotte de Clubman, de meest luxe caravanserie van Lunar met veel bewegingsruimte en grote luxe badkamer. Er is een model met tweepersoons loungebanken en eindbadkamer en de Clubman SR heeft een queensbed in de lengte.

Meer info: www.lunar-caravans.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts