Polar caravans

Een saaie vakantie staat aan de basis van het Zweedse caravanmerk. Twee vrienden, Hakan Wallin en Bertil Holquist, bouwen in de wintermaanden die na die ‘saaie vakantie’ volgen, twee caravans in een oude boerenschuur. Dat is de start –  in 1963 – van het caravanmerk Polar.

Hun eigengebouwde caravans krijgen enthousiaste reacties van vrienden en kennissen en al snel kunnen ze aan de slag met de bouw van meer exemplaren. Nog geen jaar later richten ze de Junsele Husvagnsfabrik op, voor de bouw van de Junselevagn, genaamd naar het dorp Junselevallen. De naam Polarvagnen volgt pas later, na een ludieke prijsvraag. Na een brand in 1966 verhuist de fabriek van Junsele naar Dorotea, de huidige standplaats. In 1987 wordt het bedrijf overgenomen en gaat het naar de beurs. In 2012 wordt het van de beurs gehaald door een Zweedse aannemer/projectontwikkelaar.

CARAVANMODELLEN

Polar-caravans zijn in zeven opbouwlengtes te koop, van de Polar 520 tot de Polar 730, stuk voor stuk winterharde caravans in de premiumklasse. Bijna iedere opbouwlengte is leverbaar in diverse indelingen. Er zijn vier uitrustingsniveaus, te beginnen met de Edition: een zogenaamde instapper, al straalt de luxe je tegemoet zodra je de deur opendoet. Dan komt de Original: standaard zoals de Polar in 1964 is ontwikkeld. Vervolgens de Selected, met exclusieve extra’s zoals gasoven, magnetron en bijvoorbeeld een buitengasaansluiting. De overtreffende stap is de Customized, de meest complete en exclusieve Polar, met nog meer extra’s zoals leren bekleding, centraal stofzuigsysteem, tweepits gasstel naast de inductieplaat en meer. Bij dit model zijn individuele aanpassingen mogelijk op het gebied van meubelwerk, extra ramen/luiken en dergelijke. In de 2022-modellen is de daklijn aangepast en is er een nieuw front en achterkant ontworpen. Met de Polar-app blijf je op de hoogte van de ontwikkeling van Polar-caravans. Alle Polars zijn uitgerust met een 7-inch touchscreen voor de bediening van alle installaties; dit zogenaamde ‘Polar Panel’ heeft een ingebouwde DAB FM-radio en Bluetooth.

Meer info: www.polarcaravans.org
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.