Polar caravans

Een saaie vakantie staat aan de basis van het Zweedse caravanmerk. Twee vrienden, Hakan Wallin en Bertil Holquist, bouwen in de wintermaanden die volgen, twee caravans in een oude boerenschuur. Zo ontstaat in 1963 het caravanmerk Polar.

Polar

Hun eigengebouwde caravans krijgen enthousiaste reacties van vrienden en kennissen en al snel kunnen ze aan de slag met de bouw van meer exemplaren. Nog geen jaar later richten ze de Junsele Husvagnsfabrik op, voor de bouw van de Junselevagn, genaamd naar het dorp Junselevallen. De naam Polarvagnen volgt pas later, na een ludieke prijsvraag. Na een brand in 1966 verhuist de fabriek van Junsele naar Dorotea, de huidige standplaats. In 1987 wordt het bedrijf overgenomen en gaat het naar de beurs. In 2012 wordt het van de beurs gehaald door een Zweedse aannemer/projectontwikkelaar.

Polar

CARAVANMODELLEN

De caravans zijn in acht opbouwlengtes te koop. Van de Polar 520 tot de Polar 840, stuk voor stuk winterharde caravans. Er zijn drie uitrusting niveaus, te beginnen met Original: standaard zoals de Polar in 1964 is ontwikkeld. Dan volgt de Selected, uitgevoerd zoals de Original, met exclusieve extra’s zoals gasoven, magnetron en bijvoorbeeld een buitengasaansluiting. De overtreffende  stap is de Customized, de meest complete en exclusieve Polar, met nog meer extra’s zoals leren bekleding, centraal stofzuigsysteem, tweepits gasstel naast de inductieplaat en dergelijke. Bij dit model zijn individuele aanpassingen mogelijk op het gebied van meubelwerk, extra ramen/luiken etcetera.

Meer info: www.polarcaravans.org
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts