Unico voortenten

Unico is een onderdeel van Bax Totaalrecreatie in Bergeijk. Het bedrijf ontstond toen Jos en Mien Bax in ’69 het roer omgooiden en vanuit een kippenhok begonnen met de productie van caravanvoortenten en luifels. De zaken gaan voorspoedig en diverse uitbreidingen en verhuizingen volgen…

Unico

Bax Totaalrecreatie is tegenwoordig gevestigd op ‘t Stoom in Bergeijk en uitgegroeid tot ruim 20.000 vierkante meter. Ook het aantal werknemers is flink toegenomen, tot ruim 40 personen. Bij de voortenten vindt in de jaren ’80 een ingrijpende verandering plaats; de traditionele frametent maakt bij Bax plaats voor de ronde voortent. Deze zet blijkt een groot succes waardoor de producten van Bax Totaalrecreatie een enorme boost krijgen. In 2006 nemen de zonen John en Mark de zaak over.

Unico

VOORTENTMODELLEN

De voortentenfabricage vindt plaats op de bovenverdieping van het pand op ’t Stoom, in een modern atelier. Daar worden ook de Unico luifels gemaakt. De voortentcollectie bestaat uit gewone voortenten, deeltenten en er zijn ook voortenten voor de bijzondere vormen van de Eriba Touring. De voortenten van Unico zijn uit te breiden met een optioneel kuipgrondzeil. Een bijzondere serie is de Unico Bologna, met een kenmerkende aerodynamische vorm. Deze voortenten onderscheiden zich onder meer in stabiliteit, stormvastheid en opzetgemak: de Bologna is één van de snelst opzetbare voortenten uit het Unico-assortiment en uit te breiden met een pet- en dakluifel. Doordat alle voor- en zijwanden uitritsbaar zijn creëer je snel een open luifel. De wanden hebben functionele blinderingen aan de binnenzijde in plaats van gordijnen. Deze Bologna bezit afneembare slikranden – duurzame sjorbanden helpen bij het afspannen.

Meer info: www.unicovoortenten.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!