Unico voortenten

Unico is een onderdeel van Bax Totaalrecreatie in Bergeijk. Het bedrijf ontstond toen Jos en Mien Bax in ’69 het roer omgooiden en vanuit een kippenhok begonnen met de productie van caravanvoortenten en luifels. De zaken gaan voorspoedig en diverse uitbreidingen en verhuizingen volgen…

Bax Totaalrecreatie is tegenwoordig gevestigd op ‘t Stoom in Bergeijk en uitgegroeid tot ruim 20.000 vierkante meter. Ook het aantal werknemers is flink toegenomen, tot ruim 40 personen. Bij de voortenten vindt in de jaren ’80 een ingrijpende verandering plaats; de traditionele frametent maakt bij Bax plaats voor de ronde voortent. Deze zet blijkt een groot succes waardoor de producten van Bax Totaalrecreatie een enorme boost krijgen. In 2006 nemen de zonen John en Mark de zaak over.

VOORTENTMODELLEN
De fabricage van voortenten vindt plaats op de bovenverdieping van het pand van Bax Totaalrecreatie, in een modern atelier waar ook de Unico luifels worden gemaakt. De collectie bestaat uit gewone voortenten, deeltenten en er zijn ook voortenten voor de bijzondere vormen van de Eriba Touring. De voortenten van Unico zijn uit te breiden met een optioneel kuipgrondzeil. Een bijzondere serie is de Unico Bologna, met een kenmerkende aerodynamische vorm. Deze voortenten onderscheiden zich onder meer in stabiliteit, stormvastheid en opzetgemak: de Bologna is één van de snelst opzetbare voortenten uit het Unico-assortiment en uit te breiden met een pet- en dakluifel. Unico heeft sinds kort ook campertenten in hun collectie. De Unico Camper 500 is de meest ruime uitvoering deze ‘Drive-Away’ campertent; uniek is de vrijstaande constructie, waardoor de tent gewoon op de kampeerplek kan blijven staan wanneer je met je camper op pad gaat. Ook kan de tent worden uitgebreid met een connector waardoor de campertent eenvoudig aan een campervan of camper kan worden bevestigd.

Meer info: www.unicovoortenten.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.