Camp to Go: luxe kamperen in Denemarken

Morgen (zaterdag 5 maart, 17u RTL4) neemt Sander Janson je mee naar Denemarken. Hij brengt startende kampeerfamilies de fijne kneepjes van het kamperen bij en dat levert leuke en herkenbare televisiebeelden op. In deze blog laten we je zien met welke caravans en en met welke camper de kandidaten op stap gaan.

In Camp to Go neemt Sander Janson elke week beginnende kampeerders mee naar een camping in Denemarken – steeds met een ander kampeermiddel. Over de campings van dit weekend lees je hier meer. Aanstaande zaterdag volgen we onder andere de familie Kooymans. Vader Lars is niet zo van kamperen maar de twee kinderen – en hond Guus – krijgen ‘m tóch zo gek dat-ie een caravan achter de auto hangt… Hier lees je alvast meer over de campings van komend weekend!

Weinsberg CaraOne
Weinsberg is het tweede merk van Knaus en worden volgens dezelfde kwaliteitseisen gebouwd. De CaraOne is de instapserie en verkrijgbaar in maar liefst 11 indelingen met vier tot wel acht slaapplaatsen. Bijzondere modellen zijn de 390 PUH en 540 EUH: die hebben namelijk een groot hefbed boven het zitgedeelte. ’s Avonds kun je dat laten zakken en dat heb je er meteen twee extra slaapplekken bij. Het model uit de aflevering van Camp to Go is de 450 FU ‘Edition Hot’. Die laatste toevoeging betekent dat je hier te maken hebt met een bijzonder model dat af-fabriek is voorzien van alle mogelijke extra’s, zoals reservewiel, rolhordeur en nog veel meer. Eigenlijk hoef je alleen nog maar een gasfles en een luifeltje te kopen en je kunt op vakantie. De caravan heeft een rondzit die je kunt ombouwen tot extra bed, plus een zogenaamd Frans bed – een vast tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan. Vier slaapplaatsen dus in totaal: de perfecte caravan voor het gezin! Rijklaar weegt de 450 FU ‘Edition Hot’ 1.000 kilo en je mag ‘m beladen tot 1.350 of – als je auto dat toelaat – zelfs 1500 kilo. Meer weten over Weinsberg caravans – en campers – lees je hier.

Sunlight t68 Adventure Edition
De Sunlight T68 Adventure Edition is populaire halfintegraalcamper met een zee van ruimte. Het reispaleis heeft achterin twee aparte bedden met een lengte van 210 en zelfs 215 centimeter. Beide bedden kun je aan elkaar koppelen waardoor er een enorm tweepersoonsbed ontstaat. Als je met z’n viertjes op pad wilt, dan is er een hefbed leverbaar, dat je boven het ruime zitgedeelte uit het plafond kunt laten zakken. Zo heb je dus nog een extra tweepersoonsbed – ideaal voor de kinderen. De Sunlight heeft verder een gescheiden douche en een apart toilet, waardoor je dus echt de ruimte hebt tijdens het ochtendritueel. Wat verder naar voren is er een ruime keuken beschikbaar, met een hoge koelkast plus vriesvak. Deze trendy verschijning is een van de topmodellen van Sunlight – een merk dat onderdeel is van het bekende Erwin Hymer concern en dat wordt gebouwd in een hypermoderne fabriek vlakbij Dresden. De camper is leverbaar met een 140 pk motor, maar als je wilt kun je upgraden tot zelfs 180 pk. Er is ook een automatische versnellingsbak leverbaar, die schakelt zonder dat je het voelt. Voordeel van de Adventure Edition-uitvoering is dat er veel extra’s in zitten, zoals een hordeur bij de entree, lichtmetalen wielen en nog veel meer – echt een aangeklede reiswagen, dus. Rijklaar weegt de t68 iets meer dan 2.900 kilo en je kunt ‘m beladen tot maar liefst 3.500 kilo. Met je normale personenautorijbewijs (rijbewijs B) kruip je achter het stuur van deze prachtige camper! Meer weten over Sunlight campers? Klik hier.

Knaus Südwind 60 years
De Knaus Südwind is een legende in het kampeerwereldje: de caravan maakt al tientallen jaren deel uit van het portfolio van de Duitse fabrikant en is jaar na jaar verbeterd. Dit model, de 500 EU, is 7,27 meter lang inclusief de dissel en hij heeft een breedte van 232 centimeter – daarmee rij je nog comfortabel over provinciale wegen. Opvallend aan modeljaar 2022 is de zwarte lijst langs het dak, stoere zwarte accenten en grote 17 inch wielen – dat maakt de Südwind tot een bijzondere verschijning. De caravan weegt leeg 1.400 kilo rijklaar en je kunt ‘m desgewenst beladen tot 1.800 kilo. Binnen heeft de caravan twee enkele bedden aan de voorzijde, van 210 en zelfs 218 cm lengte. De bedden kun je ook aan elkaar koppelen, zodat een enorm bed ontstaat. De achterkant van de caravan biedt plaats aan een comfortabele rondzit die je desgewenst tot een tweede tweepersoonsbed kunt ombouwen. In het midden zien we een royale keuken met daar tegenover een badkamer met toilet en douchemogelijkheid. Veel aandacht is er bij Knaus voor luxe en veiligheid: de caravan heeft een waterfilter zodat je veilig uit de drinkwatertank kunt drinken, er is een rookmelder aan boord, een reservewiel, een stabilisatorkoppeling die zorgt voor een veilig weggedrag en de caravan is uitgerust met slim neuswiel met ingebouwde disselweger. De caravan is een zogenaamde 60 Years editie: uitgevoerd met allerlei accessoires, waaronder een hordeur, sfeervolle ‘ambiente’-verlichting en nog veel meer. Stuk voor stuk accessoires waar je blij van wordt als kampeerder en dat levert je ook nog ‘ns een prijsvoordeel op van ruim 6.000 euro. Meer ov er Knasus caravans en campers lees je hier.

Tot zo ver de kampeermiddelen. Morgen stellen we ook de families aan je voor! Camp to Go zie je zaterdag 5 maart februari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 6 maart om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken. Aanmelden voor het nieuwe tv-seizoen kan ook, als je zelf met je gezin op vakantie wilt met Camp to Go. Dat doe je op deze pagina!