NIEUWE MODELLEN CARAVANS EN CAMPERS 2021

Kamperen is booming: 2020 was – en is – een topjaar voor de verkoop van nieuwe caravans en campers. Ondanks, of misschien ook wel dankzij de coronapandemie, want veel vakantiegangers kozen dit jaar voor het eerst voor een kampeervakantie – Nederlandse campings stonden deze zomer overvol. Inmiddels staan ook de nieuwe modellen weer in de showroom. Camp-to-Go maakte een selectie.

Adria Adora 2021

Adria Adora – met spoilers
Opvallend aan de nieuwe ontwikkelde Adria Adora zijn -serie zijn de spoilers aan de voorzijde. De ‘deflectors’ zijn in samenwerking met luchtvaartexperts ontwikkeld en zorgen voor minder luchtweerstand en een stabiele wegligging.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van Adria.

Bürstner Elegance 2021

Bürstner Elegance – met geavanceerd toiletsysteem
De Bürstner Elegance is een integraalcamper uit het topsegment. Gebouwd op Mercedes Sprinter en voorzien van het Thetford iNDUS-toiletsysteem. Door een vaste tank voor toiletafval onder het chassis kun je kanger zonder voorzieningen onderweg zijn in deze designcamper.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van Bürstner.

Carado T459 2021

Carado T459 – met face-to-face indeling
De face-to-face indeling lukt op in camperland. Ook Carado heeft zo’n indeling met langsbanken, in de nieuwe T459. De loungebanken tegen beide wanden leveren, samen met de rechte keuken, een ruimere woonruimte op in de camper.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Carado.

Carthago c-tourer 2021

Carthago c-tourer nu ook op Mercedes
Mercedes is bezig met een gestage opmars. Ook bij Carthago zien we nu de Mercedes Sprinter bij de populaire c-tourer, zowel in de halfintegraal- als in de integraaluitvoeringen van dit populaire model. De c-tourer blijft overigens ook op Fiat leverbaar.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Carthago.

Dethleffs Aero 2021

Dethleffs nieuwe Aero-serie
De Duitse fabrikant Dethleffs eert de 90-ste geboortedag van oprichter Arist Dethleffs met een compleet nieuwe serie caravans: de Aero Just 90. Het jubileummodel is een eerbetoon aan de grondlegger van het merk: als handelsreiziger was Arist Dethleffs zo vaak weg van zijn familie dat hij een caravan bouwde, zodat zijn gezin mee kon op reis.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van Dethleffs.

Eura Mobil Activa One

Eura Mobil – compact met rondzit
De alkoofcamper meer in zijn mars heeft, weten ze bij Eura Mobil. Op slechts 6,50 meter bouwt het merk een ruime camper met riante enkele bedden boden de cabine, plus een grote rondzit achterin de camper. Drie trends in één voertuig: compact, rondzit, grote enkele bedden. En dan ook nog ruim 600 kilo laadvermogen.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Eura Mobil.

Frankia NEO 2021

Frankia NEO
Frankia staat bekend om z’n grote campers die voornamelijk met het C-rijbewijs gereden kunnen worden. Speciaal voor het B-rijbewijs ontwikkelde de Duitse fabrikant de NEO, met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Van die vorig jaar geintroduceerde halfintegraal is nu een nieuwe indeling beschikbaar. Ook weer met een grote badkamer en met een nieuwe indeling voor de keuken waardoor een grotere koelkast mogelijk is.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Frankia.

Hymer B Masterline T 2021

Hymer Masterline
Hymer heeft van het vorig jaar geïntroduceerde topmodel nu ook een halfintegraalversie gebouwd. Het bijna 8 meter lange voertuig is voorzien van enkele bedden achterin en een luxueuze gescheiden douche- en toiletruimte.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Hymer.

Niesmann+Bischoff iSmove 2021

Niesmann+Bischoff iSmove – designcamper
Na de spraakmakende Smove halfintegraal lanceert Niesmann+Bischoff nu de integraalversie van deze designcamper. Van binnen is de camper bekleed met donkergrijs vilt, bovenkastjes ontbreken en in de keuken zijn slimme ruimtebesparende oplossingen bedacht.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Niesmann+Bischoff.

Kabe Classic 2021

Kabe Classic
Kabe caravans staan bekend als winterhard onder barre omstandigheden. Het Zweedse merk steekt veel research en development in verwarming en ventilatie en is geliefd bij kampeerders die het hele jaar onderweg zijn. De Classic serie is vernieuwd en uitgebreid met drie indelingen.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van Kabe.

Knaus Vansation 2021

Knaus Vansation
De bestverkochte camper van Nederland – de Weinsberg Pepper – krijgt een concurrent uit eigen gelederen: de Knaus Vansation, een met opties afgeladen halfintegraal die leverbaar is in twee uitvoeringen met een prijskaartje dat nét iets hoger ligt dan de Pepper. Dat wordt nog lastig kiezen…
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van Knaus.

LMC Van 643G 2021

LMC 65 jaar
LMC staat voor Lord Münsterland Caravans – het merk bestaat 65 jaar en vier dat met een speciale Element-serie campers op Citroën-chassis. De campers zijn relatief smal – 222 cm- en dat betekent veel manoeuvreergemak voor instappers in het camperwereldje.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van LMC.

Pössl Trenta 2021

Meer ruimte bij Pössl
Campervans zijn geliefd bij avontuurlijk ingestelde vakantiegangers. Door twee relatief simpele ingrepen hebben Pössl – en zustermerk Globecar – meer ruimte gekregen: het bagagevak in het cabineplafond is verdwenen en de koelkast – die het zicht naar achteren nagenoeg blokkeerde – heeft een slimme plek gekregen bij de schuifdeur.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campervans van Pössl.

Sun Living 2021

Kiezen bij Sun Living
Sun Living is het zusterbedrijf van Adria – de campers worden in dezelfde, hypermoderne fabriek gebouwd. Alle Sun living campers zijn verkrijgbaar of Fiat- of Citroën-onderstel. Citroën is wat voordeliger, maar alleen leverbaar met handgeschakelde motor – bij Fiat kun je kiezen voor de fantastisch schakelende 9-traps automaat.
Hier lees je meer over de 2021-modellen campers van Sun Living.

Sprite nieuws
Nieuw bij Sprite-caravans (uit Groot-Brittannië) is dat de tweepersoons Basecamp een groter broertje krijgt (plus 49 cm), geschikt voor vier personen. De extra centimeters worden gebruikt voor een zitje dat omgebouwd kan worden tot stapelbed. Van buiten zijn ze ook onder handen genomen: beide Basecamps krijgen een wat sportievere uitstraling.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans van Sprite.

Tabbert DaVinci 2021

Tabbert DaVinci
Tabbert breidt de DaVinci caravanserie uit met vier nieuwe indelingen, waarbij de 390 QD ook geschikt is voor de wat kleinere personenauto’s. Nieuw is ook de 495U (met enkele bedden), de 500KD (met stapelbed voor de kinderen) en DaVinci 560HTD met een grote badkamer over de volle breedte.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans van Tabbert.

Weinsberg CaraCito 2021

Weinsberg CaraCito: 100% elektrisch
Weinsberg introduceert de caravan zonder gasflessen. Koken doe je op een elektrische kookplaat, de compressorkoelkast werkt ook elektrisch en de caravan is uitgevoerd met een – standaard – airconditioning met warmtepomp, waardoor hij de caravan ook kan verwarmen. De disselbak kun je dus gebruiken voor andere vakantiebagage.
Hier lees je meer over de 2021-modellen caravans en campers van Weinsberg.

Voor de 2021-modellen van andere merken caravans, campers, vouwwagens en toebehoren klik je hier.